Craiasa zapezii
4
mai
Craiasa zapezii
Sala Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53, Bucuresti
4 mai 2019, Ora 11:00

Info eveniment

Craiasa zapezii

 

RECOMANDAT: PESTE 6 ANI

DURATA: 1h45min (cu pauza)

DRAMATIZARE: Charles Way, dupa Hans Christian Andersen

TRADUCERE: Ilinca Harnut

REGIA: Rosamunde Hutt

SCENOGRAFIA: Andreea Sandulescu

COREGRAFIA: Violeta Dinca

MUZICA: Eduard Petru Jighirgiu

LIGHT DESIGN: Andrei Radut, Manuela Radut

DISTRIBUTIA     

Craiasa Zapezii: Alexandra Velniciuc

Troli: Eliza Pauna, Ilinca Atanasiu, Maria Taran, Gratiela Teohari Duban, Tudor Morar, Cezar Vlad Popescu / Gabi Costin, Eduard Petru Jighirgiu

Talharoaica: Ilinca Atanasiu

Fata de talhar, Lily, Trandafirul, Elisa: Gratiela Teohari Duban

Bae, JJ, Domnul Overskou: Eduard Petru Jighirgiu

Talharul care rade, Fred, Rochita Randunicii, John: Cezar Vlad Popescu / Gabi Costin

Talhari: Maria Taran, Liliana Donici

Frederica, Ghiocel, Doamna Fyn: Maria Taran

Doamna Draguta: Ilinca Atanasiu

Narcisa, Bunica: Liliana Donici

Gerda: Eliza Pauna

 

Pe masura ce se face racoare si ne adunam, incet, incet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creanga a pregatit un spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase povesti ale lui Hans Christian Andersen, "Craiasa zapezii". Povestea, care incepe cu "A fost odata...", vorbeste despre o iarna friguroasa, despre un orasel cat se poate de obisnuit si despre o faptura care incearca sa distruga echilibrul fragil al lumii. "Craiasa zapezii" nu este povestea clasica despre bine si rau, ci o lume cu personaje puternice si complexe, dialoguri cu mult umor si scene de actiune pline de suspans: o lume intr-un glob de cristal peste care ninge incet.

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor si familiilor si a facut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre si Unicorn Theatre. O intereseaza dramaturgia contemporana, inclusiv dramatizarile moderne dupa opere clasice ca "Jane Eyre", "Cei trei muschetari" sau "Alice in Tara Minunilor". De-a lungul timpului, s-a implicat activ in realizarea de politici si programe care sa promoveze tinerii artisti, a coordonat workshop-uri si a tinut conferinte despre teatrul pentru copii si tineret. Rosamunde Hutt a montat "Craiasa zapezii" pentru a doua oara.

Charles Way si-a inceput cariera ca actor, dar a inceput sa scrie pentru teatru in 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate in toata lumea, dintre care "Frumoasa din padurea adormita", "Cautandu-l pe Odiseu" si "O vraja pentru vreme rece": care au fost nominalizate la premiul "Cea mai buna piesa pentru copii", acordat de Writer's Guild of Great Britain.

 

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles