Bilete Mircia Dumitrescu – Expozitie dedicata Prof. Acad. Eugen Simion 90

Mircia Dumitrescu – Expozitie dedicata Prof. Acad. Eugen Simion 90
9-30
mai
Mircia Dumitrescu – Expozitie dedicata Prof. Acad. Eugen Simion 90
ARCUB – Sala Boltilor, Strada Lipscani nr. 84, Bucuresti
9 - 30 mai 2023

Info eveniment: Mircia Dumitrescu – Expozitie dedicata Prof. Acad. Eugen Simion 90

EXPOZIȚIE DEDICATĂ PROF. ACAD. EUGEN SIMION 90

Graficianul, pictorul și sculptorului român Mircia Dumitrescu prezintă, în luna mai, la ARCUB _ Hanul Gabroveni, o expoziție de gravură, desen, sculptură, pictură și de carte bibliofilă, în memoria Profesorului Academician Eugen Simion, marelui critic şi istoric literar, editor și eseist.

Expoziţia semnată de Mircia Dumitrescu este organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și poate fi vizitată în perioada 9-30 mai la ARCUB - Hanul Gabroveni, în sălile Bolților, Lipscani, Gabroveni și Coloanelor.

Programul de vizitare al expoziției: marți – duminică, între orele 12:00 – 20:00. Luni  - Închis.

Mircia Dumitrescu s-a născut la Căscioarele, la 3 iulie 1941. Este gravor, sculptor, pictor, grafician-ilustrator, tapiser. A făcut sute de ilustrații pentru mari autori din literatura română, iar pentru Mihai Eminescu, poetul nostru național, a găsit o formulă inovatoare de tipărire realizată și cu ajutorul unor tehnici digitale prin care i-a reprodus integral manuscrisele. Membru corespondent al Academiei Române, a predat timp de mulți ani gravura ca profesor universitar doctor la Academia de Arte Plastice din București. A obținut numeroase premii atât în țară, cât și în străinătate.

 

Artistul a participat din anul 1966 la saloane de desen și gravură, la expoziții de grafică aplicată, manifestări de artă românească, organizate în 1968 la Cracovia, Frankfurt pe Main, Helsinki, Praga, în 1970 la Regensburg, Düsseldorf, Torino, Lodz, Stuttgart, Rabat, Roma. La Târgul Internațional al Cărții de la Leipzig Mircia Dumitrescu a obținut doi ani consecutivi premiul cel mare pentru ilustrație de carte, pentru volumele lui Ovidius, „Tristele și Ponticele” (1970), precum și pentru „Poveștile” lui Ion Creangă (1971). Lui Mircia Dumitrescu i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler atât pentru Literatură, cât și la categoria Arte Vizuale.

„Mircia Dumitrescu ne oferă spectacolul unui om care intră în senectute cu o forţă, cu o amploare a unui geniu neaşteptat pentru el şi pentru noi toţi. Acest artist are o anumită spaimă de deschidere, de etalare, care e o spaimă de el însuşi, de fapt. Or, în cele din urmă, Mircia Dumitrescu s-a învins pe sine însuși şi ne prezintă spectacolul splendid al unei mari personalităţi, de care noi, scriitorii, suntem mândri”, spunea despre Mircia Dumitrescu acad. Nicolae Breban.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles