Bilete Tesatorul de vise – Poveste de Craciun 2

Tesatorul de vise – Poveste de Craciun 2
14
dec
Tesatorul de vise – Poveste de Craciun 2
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
14 decembrie 2023, Ora 19:00

Info eveniment: Tesatorul de vise – Poveste de Craciun 2


Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun. Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite.

La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol. Trebuie spus de la început că textul  a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț (cel care vă scrie aceste rânduri) și că are trei coordonate principale.

Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.

Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală. Un demers rar în exercițiul profesiunii având în  vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.

Tinerețea!  Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.

Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, să-l includă în „patrimoniul” repertoriului TNRS.

Întâlnirea! Într-o lume plină de bariere, această nevoie a Întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, generații de studenți și actorii, colindul, poveștile și Întâlnirile cu noi și cu ceilalți!

Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului.

Crăciun plin de bucurie!

Florin Coșuleț, regizor



Ț
esătorul de vise
de Alexandru Curta și Florin Coșuleț
 
Diana – Ada Bicfalvi
Viorica – Cristina Blaga Tomuș
mama Dianei - Codruța Vasiu
tatăl Dianei – Florin Coșuleț
Gavriil – Mihai Coman/Florin Coșuleț
Andrei – Andrei Drăgan
Tomi – Cătălin Haiducescu
Colindători: studenții anilor I, II si III Actorie si anii I si II master: Cristian Iordan, Andra Jurj, Maria Lelea, Andrada Oltean, Ana Toda, Andreea Todinca, Ioana Antal, Patricia Buraga, Oana Brânzan, Antonia Dobocan, Șerban Melnic, George Paraschivescu, Radu Popescu, Mircea Rotaru, Monica Vîlcu, Roxana Armenciu, Eva Frățilă, Diana Chiriță, Valentina Moghină, Daniela Odagiu, Anastasia Florea, Călin Tănase, Bogdan Craiovan, Ana Ștefan, Alexandru Bumbeș, Ștefan Chelimândră, Patrick Imbrescu, Maria Maftei, Mihai Mocanu, Ania Petrean, Andra Stoian, Andrei Șerban, Melania Veselu, Andreea Stanciu, Ana Maria Dinu, Crina Dumitrescu, Emilia Ivan, Andreea Gruber, Radu Alexandru Costea, Adrian Nicodin, Casian Ulici, Cristina Alexandra Bândilă, Maria Cristina Tepeluș.
regia: Florin Coșuleț
coordonatori cor: Constantin Iridon, Anca Arnău și Melinda Samson
coordinator proiect: Luminita Bîrsan
asistent proiect: Denisa Bar
 
premiera cu noua distribuție: 18 decembrie 2021
Dorința ancestrală de a colinda în seara de ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ține de tradiția unei anumite comunități, ci este un imbold ce vine din filonul ființei umane, împreună cu năzuința de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecțiilor, bifurcațiilor. Și unul și altul au câte o viață în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepții, de zâmbete și lacrimi în aparență identice pentru toți, dar în realitate diferite pentru fiecare și diferite de fiecare dată. Cadrul spațial și temporal, foarte rigid la prima vedere, lasă loc unuia mistic, în care îngerii se transformă în oameni, în cei mai umili, iar existența reală se contopește cu reveria și cu amintirile copilăriei. Tabloul de sărbătoare se conturează din culorile fiecărui ins în parte, din memoria și nuanțele fiecărei povești, încadrând imagini și tușe diverse ce converg spre un singur țel, acela de a colinda și de a împărtăși cu ceilalți propria poveste.
 
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles