Bilete Cum sa ne crestem copiii in era digitala

Cum sa ne crestem copiii in era digitala
12
nov
Cum sa ne crestem copiii in era digitala
Cinema Teatru Florin Piersic, Cluj Napoca
12 noiembrie 2024, Ora 17:00

Info eveniment: Cum sa ne crestem copiii in era digitala

Timpul pe care îl trăim acum poate fi numit ”era digitală”. Viața noastră greu mai poate fi înțeleasă în afara tehnologiei. Aproape imposibil. Tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi, influențând profund modul în care copiii învățăm, comunicăm și ne dezvoltăm. Dar accesul facil la dispozitive inteligente, Internet și diverse platforme digitale nu aduce doar beneficii, ci și provocări semnificative. Deși tehnologia oferă oportunități extraordinare pentru educație și dezvoltare, ea poate, de asemenea, să expună copiii la riscuri precum dependența, cyberbullying-ul și expunerea la conținut inadecvat. Pentru mulți părinți, gestionarea acestei realități complexe poate fi copleșitoare. 

Evenimentul "Cum să ne creștem copiii în era digitală" își propune să dea răspunsuri practice la aceste provocări urgente, deși nu are pretenția că va da toate răspunsurile. Prin aducerea împreună a experților în terapie pentru copii, în tehnologie, în media și în educație, ne propunem să oferim părinților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a găsi echilibrul în utilizarea tehnologiei. Participanții vor avea ocazia să învețe direct de la specialiști, să discute strategii eficiente și să exploreze soluții inovatoare care să asigure o dezvoltare sănătoasă și echilibrată pentru copiii lor.


Speakeri:

Mirela Retegan – Ce înseamnă o ”mamă de nota 4”? Pledoarie pentru imperfecțiune.

Oana David – Cum utilizăm tehnologia în reglarea emoțională?

Gáspár György – Care este impactul tehnologiei asupra dezvoltării emoționale a copiilor?


Panel: Cui i-e frică de Bau Bau? Tehnologia, Bau Bau pentru părinți, casă de turtă dulce pentru copii. Cum ajungem la win-win.

Tabita Cernica - medic consilier în adicții si director executiv asociația Preventis. Va vorbi despre mecanismele prin care tehnologia creează adicție în rândul copiilor și cum să prevenim asta.


Gina Pop - comisar-șef, șef al Biroului pentru analiza și prevenirea criminalității din cadrul IPJ Cluj, va contribui cu informații legate de cyberbullying, cu statistici și cazuri reale, și va explica cum se desfașoară, de fapt, fenomenul.

Bogdan Roșca - Zasmencu – manager Radio Cluj, președinte Asociația de Educație pentru Media, va vorbi despre fake news și cum să le recunoaștem.

Delia Mureșan – CEO&Co-founder Blueware Solutions, va vorbi despre cât de utilă este tehnologia în viața copiilor noștri.

Moderator: Diana Gordan

Preț bilete:

225 lei preț întreg - ADULT

175 lei preț redus - COPIL

IMPORTANT! Prin achiziționarea de bilete pentru această conferință, susțineți proiectul ”Exploratorii virtuali” ai Asociației ”Something New”, care își propune să aducă o schimbare pozitivă în modul în care copiii din medii defavorizate, cu vârste între 7-14 ani, utilizează tehnologia, transformând-o într-un instrument educațional valoros. În contextul în care tehnologia este adesea folosită inadecvat, proiectul se concentrează pe utilizarea realității virtuale (VR) pentru a facilita explorarea lumii înconjurătoare și a momentelor istorice importante pentru copii care au foarte rar sau nu au deloc șansa de a călători.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles