Bilete Comorile Egiptului Antic

Comorile Egiptului Antic
Comorile Egiptului Antic
Biblioteca Nationala a Romaniei, Bd. Unirii nr. 22, Bucuresti
21 mar - 21 iun 2018

Info eveniment: Comorile Egiptului Antic

În atenția vizitatorilor:

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” este un eveniment de popularizare a științei.

Perioada de desfășurare: 21-21 iunie 2018

Conține peste 300 de exponate, artefacte originale și replici, care vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Colecţia a fost pregătită de o echipă de 50 specialişti în domeniu - egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri -, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică.

Datorită valorii istorice incomensurabile, organizarea unei expoziții care să conțină doar artefacte orginiale este imposibilă oriunde în lume, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al condițiilor excepționale de securitate sau asigurarea unui mediu adecvat pentru expunere și conservare.

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” promite o incursiune fascinantă atât pentru amatorii de cultură și civilizație antică, cât și pentru cei care, din pură curiozitate, doresc să-și îmbogățească cultura generală.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

În diverse locuri din expoziție se găsesc coduri QR, care scanate cu smartphone-ul dau posibilitatea ascultării unui ghid audio.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles