Bilete Povestea ursilor panda @TNRS - Scena Digitala

Povestea ursilor panda  @TNRS - Scena Digitala
01.01.21
31.12.25
Povestea ursilor panda @TNRS - Scena Digitala
TNRS - SCENA DIGITALA, www.scena-digitala.ro
1 ian 22 - 31 dec 24

Info eveniment: Povestea ursilor panda @TNRS - Scena Digitala

POVESTEA URȘILOR PANDA

De Matei Vișniec

 

Cu: Daniel Bucher, Kristin Henkel

Muzica: Astrid Wiesinger

Visual Arts: Remo Rauscher

Scenografia: Gerd Walter

Regia: Ben Pascal

Drepturi autor: Theater Stück Verlag

Coproductie Theatre Ecce și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Cu susținerea Forumului Cultural Austriac

 

Durata aproximativă: 1h15min

Data premierei: joi, 17 iunie 2021, ora 19:00

Spectacol cu traducere în limba română

 

 

Sinopsis

Cooperare cu Teatrul ECCE din Salzburg - „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt“

 

O poveste de dragoste suprarealistă, o dramă poetică fermecătoare despre relația dintre viața de zi cu zi și lumea viselor.

Un bărbat se trezește lângă o femeie. Nu-și amintește nimic. Cine este ea? Cum a ajuns în camera asta? Ce legătură există între ei? Ambii aranjează să se întâlnească pentru alte nouă nopți, timp în care se îndepărtează din ce în ce mai mult de realitate. Sunt prinși în acorduri reciproce, rătăcesc prin amintirile copilăriei împreună, comunică fără cuvinte și sunt împreună în absență. Treptat, spectacolul se transformă într-o poveste de dragoste intensă și suprarealistă, într-o poveste în care liniile dintre vizibil și invizibil se estompează...

Femeia și bărbatul care se trezesc într-o dimineață în același pat sunt străini. Urmează încă nouă nopți în care se regăsesc. Dar cu cât devin mai familiari, cu atât devin mai străini publicului. În limbajul lor creat în comun, ei traversează spațiile unirii lor, care încep să se concretizeze sub forma unor obiecte de pe scenă. Dar, în curând, îndrăgostiții se decorporalizează și încep o aventură curajoasă în care găsesc uniunea absolută. Ceea ce lasă în urmă este o poezie obsedantă a imaginilor.

Autorul român Matei Vișniec este unul dintre cei mai jucați dramaturgi de la căderea regimului Ceaușescu. Astăzi, Vișniec vrea să scrie „despre relațiile nenaturale dintre om și moarte, om și nemurire, om și iubire, om și singurătate”.

„Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt“ este un vis de dragoste. Piesa este ca un cristal: toată lumea vede o culoare diferită. O poveste de dragoste care dezvăluie minuni. Una dintre cele mai frumoase și radicale piese recente despre dragoste, care se dezvoltă într-un joc obsesiv despre limitele iubirii și dorinței. Un joc imaginativ al iubirii, uneori plin de viață, alteori melancolic, dar mereu tânjind în așteptarea neașteptatului.

 

"Nu trebuie să te ating, visăm același vis."

 

Declarație regizor

 

În piesa „Povestea urșilor panda” am încercat combinarea artelor spectacolului cu artele vizuale. Mai exact, cu ajutorul proiecțiilor live și picturii cu lumini am încercat să creăm ambianța optimă în care cei doi actori să poată exprima minunata poveste poetică a urșilor panda. Sunt fascinat de textul lui Matei Vișniec, deoarece te invită să visezi și, pe măsură ce îl citești, o mulțime de imagini se creează în mintea ta. Iar noi încercăm să redăm pe scenă aceste imagini și vise, pentru a permite publicului să participe la viziunea noastră asupra urșilor panda.

 

 Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul VIZIONARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziției.

Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Biletul individual este activat în momentul introducerii codului de abonat în câmpul VIZIONARE în termen de 30 de zile de la momentul achiziției.

Spectacolul este disponibil pentru 4 ore de la activare și alegerea intervalului de timp pentru vizionare.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles