Imagine Baroque
20
iul
Imagine Baroque
Ateneul Roman, Str. Franklin nr. 1-3, Bucuresti
20 iulie 2022, Ora 19:30

Info eveniment


IMAGINE BAROQUE

Sînziana Mircea – pian

Laura Tătulescu – soprană

Giovanni Dinello – muzică electronică și sintetizator

Adistu – artist vizual – proiecții video și video-mapping

 

Program:

J.S.Bach/G.F.Handel/S. Mircea – "Imagine Baroque"

Benedetto Marcello/J.S. Bach – Adagio în re minor din Concertul pentru oboi

Benedetto Marcello – Sonata în Do major

Sînziana Mircea – Anonimul Venețian

J.S. Bach/Wilhelm Kempff – Siciliano în sol minor din Sonata pentru flaut nr 2 BWV 1031

Benedetto Marcello, Antonio Vivaldi -–Cantate și arii pentru soprană și pian


Pauză

Franz Schubert / Franz Liszt – Serenade

Johannes Brahms – 3 Intermezzi op 117, In memoriam Radu Lupu

Sînziana Mircea – "Future" pentru pian & sintetizator  

Sînziana Mircea – "Suita Serenissima" pentru pian și sintetizator, Variațiuni pe teme baroce

Shadows in the water / L'ombra dell acqua 

Venețian moonlight / La luna di Venezia

Midnight in San Marco / Mezzanotte in San Marco

Sunrise in Venice / L'alba di Venezia

Antonio Vivaldi/Sînziana Mircea – "Gloria", Fantezie pe tema "Gloria in excelsis Deo" pentru pian, soprană și sintetizator

 

În cea de-a treia seară de festival, pe 20 iulie, la ora 19:30, vă invităm la Ateneul Român pentru o experiență inedită!

Pianista Sînziana Mircea are o carieră artistică bogată pe plan internațional, fiind prezentă pe mari scene din Europa, Asia și America de Nord. Debutul său pe scena Ateneului Român a avut loc la frageda vârsta de 7 ani, urmat de debutul în SUA la 11 ani și un turneu pe continentul nord american la 14 ani. La numai 20 de ani a concertat la Tokyo Metropolitan Theatre precum și la St Martin-in-the-Fields Londra. Patru ani mai târziu, Sînziana a debutat la Carnegie Hall din New York, cu un recital integral, memorabil, sold-out și recompensat la final de publicul american cu ovații în picioare, minute în șir. Concertele sale susținute la Sala Radio, Ateneul Român, Conservatorul din Venezia, Sapporo Concert Hall, Nanjing Arts Center sau Filarmonica din Tallinn au fost adesea sold-out, bucurându-se de un mare succes, atât în rândul publicului, cât și al criticii de specialitate.

Soprana româno-americană Laura Tătulescu a cântat sub bagheta marilor dirijori precum: Riccardo Muti, Seiji Ozawa, James Conlon, Philippe Jordan, Iván Fischer, Ádám Fischer, Marco Armiliato, Danielle Gatti, Emmanuelle Haïm, Kent Nagano, Andris Nelsons, Daniel Oren ș.a.

Alături de Sînziana Mircea și Laura Tătulescu, Giovanni Dinello și Adistu vă vor prezenta un concert inedit într-un format unic!

Ediția a XI-a cuprinde 9 concerte, câte unul în fiecare săptămână, în perioada 6 iulie – 31 august, la Sala Mare a Ateneului Român. Programul complet al Festivalului Vară Magică - ediția a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

 

Festivalul Internațional de muzică clasică “Vara Magică” este organizat în fiecare an de Lanto Communication, iar realizarea ediției a XI-a este posibilă cu suportul: Radio România Muzical, TVR2 și Centrul pentru Tineret al Municipiului București (coproducători), Niro Investment Group, Oscar Downstream, Borsec, Luxten Lighting Company, Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, Marea Lojă Națională din România, ARCUB (parteneri) și Radio România Cultural și Radio Trinitas, Senia Music, Revista Cariere (parteneri media).

Organizatorul nu-și asumă responsabilitatea pentru anumite modificări de program ce ar putea interveni independent de voința sa. Orice eventuale modificări de program vor fi anunțate prin platformele sociale și cele de achiziție bilete online.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles