Sinagoga din Cetate
4
sep
Sinagoga din Cetate
Sinagoga din Cetate, Timisoara
4 septembrie 2022, Ora 19:00

Info eveniment

Sinagoga din Cetate, o bijuterie arhitecturală din zona centrală a Timișoarei, reinaugurată în prezența împăratului Franz Joseph al Imperiului Austro-Ungar în 1872 și devenită mai târziu o emblemă a Timișoarei, va fi gazda concertului de închidere a Eufonia Baroque Academy.

După aproape 20 de ani în care a stat închis, spațiul și-a redeschis de curând porțile publicului larg, prilej numai bun pentru timișoreni să se delecteze cu un concert extraordinar cu 18 instrumente cu coarde și un clavecin, într-o sală cu o acustică magnifică.

Ansamblul format din 19 muzicieni excepționali coordonați de renumitul violonist german Bernhard Forck, va susține un program muzical divers, alcătuit din lucrări celebre ale unor compozitori ca J.S. Bach, C.P.E. Bach, G.P. Telemann sau G.F. Händel.

Extraordinarul concert Brandenburgic Nr. 3 scris de J.S.Bach va fi interpretat de Bernhard Forck, Vlad Popescu, Dora Lăpuște, Mladen Somborac, Andrei Popa, Ruxandra Moșor, Florian Schimdt Bartha, Octavian Lup, Andreea Petrila, Mokan Noe Elod.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles