BIBI - PREMIERA
8
oct
BIBI - PREMIERA
Teatrul Gong - Sala Etaj, Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu
8 octombrie 2022, Ora 18:00

Info eveniment

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 10 ani

Sala Etaj

BIBI

de Mihaela Michailov și Radu Apostol, traducere în limba germană de Beatrice Ungar
REGIA: Radu Apostol; SCENOGRAFIA: Gabi Albu; MUZICA: Eliza Păuna; ÎN DISTRIBUȚIE: Claudia Stühler, Eliza Păuna.

 

durata: 70 min.

preț bilet flexibil: 12 lei

 

O școală e pe cale să nu mai fie. Și totuși rămâne în picioare. Deși totul în jurul ei îi anunță sfârșitul. Deși fiecare zgomot mușcă din fiecare colț. O școală în care trecutul scrâșnește și viitorul mijește chinuit, dar școala nu se lasă doborâtă.

BIBI e povestea unei prăbușiri lente, în care se (între)vede dorința stăruitoare a salvării.

BIBI e istoria miilor de copii pentru care egalitatea de șanse e o utopie. Copii care învață în școli abandonate de sistemul educațional. Copii care duc cu ei navete de kilometri, drumuri neasfaltate, evaluări și examene epuizante. Ei nu vor fi niciodată în top. Ei rămân la coada clasamentelor făcute ca să-i ignore. Ei sunt copiii din spatele școli, la marginea lumii. Școli ale disprețului sistemic. Școli ale înfrângerii din care răsare uneori o posibilitate. BIBI e povestea acestei posibilități. E povestea lor. O profesoară care, în ciuda tuturor eșecurilor, e acolo pentru el. Pentru Bibi. Băiatul prea mare ca să mai fie alintat și încă prea copil ca să plece din satul lui.

Povestea lui Bibi e, în acelasi timp, povestea unor copilării frânte: între părinți plecați la muncă în străinătate și bunici care încearcă să le suplinească lipsa. Migrația e alienantă și dureroasă pentru copii, părinți și bunici. E istoria care lasă urme în familii sugrumate de dor și nevoia de a fi împreună. Un "împreună" din amintiri umbrite.

BIBI e și despre cei pe care un "alo" pe skype pare să îi mai lege. Doar atât. Un "alo".

BIBI e spectacolul unei confruntări cu miză mare. Să păstrezi o școală în viață. Să minți pentru o școală. Să n-o vrei la pământ. Să-i mai dai o șansă. A doua șansă.

Atunci când închiderea școlilor cu pereți din bucăți de speranțe devine iminentă, cine mai poate salva destine cu șanse ciuntite? Cine luptă pentru educația unui singur elev, pentru școala cu un singur copil, pentru lumea cu o singură devenire?

 

Data premierei în limba germană: 14 august 2021

Data premierei în limba română: 8 octombrie 2022.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles