Bilete Jazz la Infinit

Jazz la Infinit
15
mar
Jazz la Infinit
Teatrul INFINIT, Str. Mihai Eminescu nr. 127, Bucuresti
15 martie 2023, Ora 19:30

Info eveniment: Jazz la Infinit

Proiectul “Jazz la Infinit va incepe cu concertul “Arya Band”, avandu-l ca invitat special pe virtuosul pianist de jazz Marius Vernescu, cel care in 2002 a obtinut marele premiu la “Montreux Jazz Festival”, acesta fiind cel mai mare si apreciat festival de jazz la nivel mondial.             

Prin proiectul “Jazz la Infinit” ne propunem sa aducem pe scena “Teatrului Infinit”, pe cei mai buni si apreciati artisti muziceni de jazz din Romania si poate ocazional si din afara tarii.

Cu timpul, prin acest proiect ne dorim promovarea unor muzicieni de calibru, prea putin cunoscuti in Romania inafara mediului musical artistic.

Speram sa ne fiti alaturi si prezenti in sala pe parcursul desfasurarii acestui proiect, urmarind activitatea “Teatrului Infinit”, cat si promovarea on line a evenimentelor si pentru asta va multumim anticipat!

“Prezentarea artistilor din cadrul primului concert “Jazz la Infinit”                                                                                                                                                                               

~MARIUS VERNESCU~

Marius Vernescu este unul din cei mai buni si apreciati pianisti de jazz din Romania, dar care are si o recunoastere internationala, mai ales dupa anul 2002, an in care a castigat marele premiu al Festivalului International de Jazz de la Montreux (Elvetia) –“Montreux Jazz Festival”, fiind singurul roman ce a primit marele premiu la –“Montreux Jazz Festival”, dupa care a urmat productia in Elvetia a unui CD cu piesele cantate in cadrul–“Montreux Jazz Festival”, anul urmator fiind invitat sa concerteze in cadrul aceluiasi festival. Au urmat si alte premii ale unor festivaluri internationale de jazz unde a obtinut preimiul cel mare. Invitat special in concerte de jazz, “Radio Hall Viena”, “Grande Salle Lanciano” Italia, “Sala Grande Auditorium” Roma-Italia, s.a.m.d. dar si in cluburi renumite de jazz din Europa; Viena, Bilbao, Motreux, Roma, Paris, Atena, Bremen, Budapesta, Salzburg, s.a.m.d. bineinteles fiind prezent in festivaluri din Romania, cat si in cluburi de jazz din marile orase in special, unde a colaborat cu cei mai buni muzicieni de jazz.                                                                                                                                                              
Quincy Jones , Președintele Juriului de la Montreux Jazz Festival 2002:  :                                            

“Marius Vernescu , este unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei “.

 

~ANA MARIA MUNTEANU~

Ana Maria Munteanu a absolvit Universitatea națională de muzică din București, secția canto jazz.

Una dintre realizările ei, este albumul "MILKY WAY", album realizat împreună cu "Arya Band", din care fac parte și alți trei muzicieni de excepție și anume: Bogdan Munteanu, Adi Tetrade și Adrian Flautistu.

Repertoriul ei cuprinde piese de jazz standards, interpretate cu simț muzical și estetic, având o voce caldă, extrem de expresivă, ce impresionează publicul.

În 2014  cântă împreună cu Bogdan Munteanu, în Dubai la deschidarea concertului renumitului muzician de jazz Al Jarreau.

Colaborează in România cu muzicieni de jazz cum ar fi: Marius Vernescu; Emil Bîzga; Alex Man; Cătălin Milea; Andrei Tudor, Bucharest Jazz Orchestra, bineînțeles cu cei implicați în proiectul muzical “MILKY WAY", și cu mulți alți muzicieni de jazz, dar si in 2008 in cadrul festivalului “Cerbul de Aur", cu formația “Directia 5”

 

Bogdan Munteanu

Absolvent la clasei de pian jazz, cu experiență internațională , fondatorul Arya Band și compozitor .

A participat la diferite concerte de jazz, în cadrul , Festivalului Jazz Danube, Jazz in the City Galati, Festivalului Oltenia Jazz , a lansat albumul " Milky Way ", alături de Ana Maria Munteanu cu care canta din 2006. În București,  își desfășoară activitatea muzicala în cele mai cunoscute cluburi de jazz,,  JazzBook, Green Hours, The Pub,

A primit distincția de " Pianistul anului de jazz" în 2020, în cadrul premiilor Muzza

Are colaborări cu muzicieni de jazz din România cat și din alte tari.

 

Adi Tetrade

Unul dintre cei mai completi toboșari din România, Adrian Tetrade a absolvit liceul de Muzica din Cluj si apoi Academia de Muzica Gh.Dima, clasa de percutie.

Urmeaza timp de un an cursurile academiei de Jazz din Budapesta, apoi un curs de vara la Koln. Face parte din grupurile clujene Kappa , Compact C si Trans Express, dar si din Big Bandurile de jazz Gaio si OldTimer Dixieland Band. Devine membru in trupa Jukebox, cu care apare saptamanal la Cronica Carcotasilor.

Are la activ numeroase spectacole de revista, cabaret, dans contemporan, opera rock, opera clasica si opereta, turnee, show-uri televizate.

In prezent, Adi Tetrade este promotor al brand-urilor Tama si Istanbul Mehmet.

Având o susținută colaborare cu muzicieni din țară și străinătate.

 

Adrian Flautistu

Este unul din cei mai apreciați si solicitați contrabasiști de jazz din România .

Este absolvent al Facultății de Interpretare Muzicală, la clasa de contrabas a profesorilor Ioan Cheptea și Săndel Smărăndescu din cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

Absolvent al ciclului II- Studii Universitare de Masterat, de la clasa de jazz a profesorului Mircea Tiberian, din cadrul aceleiași universități.

In prezent este basist al Big Band -ului Radio, și al formației,, Bucharest Jazz Orchestra „ A facut parte din cvartet-ul și cvintet-ul Garbis Dedeian,Trio-ul și cvartet-ul Mircea Tiberian.    A concertat alături de Johnny Raducanu, Marius Pop , Aura Urziceanu, Luiza Zan, Nicolas Simion, Paolo Profeti, Gianni Gagliardi, Daniel Torres,Vaughn Roberts.

A făcut parte din trio-ul care a activat la Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act, alături de George Natsis și Vlad Popescu. Din această colaborare a rezultat și un CD:,, Stagiunea de Jazz, Live Sessions''

A câștigat premii la concursuri cum ar fi: -Premiul pentru Cel Mai Bun Instrumentist, la Festivalul Internațional Studentesc de Jazz de la Târgu Mureș, in anul 2010. -Marele Premiu, la Festivalul Internațional Studentesc de Jazz de la Târgu Mureș, cu Formatia Jazz Challenge, in anul 2011.

Din anul 2016 face parte din formația,, Andrei Tudor Band'' , formație care acompaniază Concursul din cadrul,, Festivalului Internațional de Jazz Johnny Raducanu''.

A concertat alături de importanți soliști instrumentiști si soliști vocali, atât de la noi cât și din străinătate, in cadrul Festivalurilor de jazz din România si din străinătate.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles