Bilete Jocul de-a vacanta@TNRS - Scena Digitala

Jocul de-a vacanta@TNRS - Scena Digitala
13.09.23
31.12.25
Jocul de-a vacanta@TNRS - Scena Digitala
TNRS - SCENA DIGITALA, www.scena-digitala.ro
13 sep 23 - 31 dec 24, Ora 12:00

Info eveniment: Jocul de-a vacanta@TNRS - Scena Digitala

 Jocul de-a vacanța

Detalii spectacol :

Text: Mihail Sebastian

 

Regia: Florin Coşuleţ

 

Manager proiect: Luminița Bîrsan

Costume: Cendana Trifan

Șef producție: Alin Gavrilă

Regie tehnică: Nicușor Văcariu

Lumini: Neluțu Macrea

Sunet: Radu Murar

Cabine: Adriana Moga

Recuzită: Ana Dumitru

Machiaj: Elena Vlad

Croitorie: Anca Vintilă, Camelia Banu

Mecanică: Ion Balea

Tâmplărie: Nicolae Munteanu

 

Distribuție: Ada Bicfalvi, David Cristian, Cendana Trifan, Ștefan Constantin Chelimîndră, Mihai Coman, Codruţa Vasiu, Florin Coşuleţ

 

Data premierei: 19.03.2023

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză

 

Într-o stațiune de munte, departe de mersul nebunesc al vieții de oraș, mai mulți oameni încearcă să se bucure de concediu. Însă lucrurile par să nu fie pe placul lui Ștefan – un tânăr morocănos și arogant care își sabotează constant vecinii. Corina este singura dispusă să-l înfrunte, fără să-și dea seama însă că atât ea, cât și ceilalți membri ai acestei comunități sunt pe cale să descopere un nou mod de a privi viața. Jocul de-a vacanța este pe cale să înceapă.

Cu umor și tandrețe, Mihail Sebastian ne oferă prin această piesă intrată în repertoriul clasic al dramaturgiei românești nu doar o meditație emoționantă pe marginea iubirii, ci și un elogiu adus frumuseții de zi cu zi pe care tindem să o ignorăm în mecanismul haotic al vieții cotidiene.

 

„Cine sunt eu? Cine ești tu?…

O comedie romantică, inspirată dintr-o întâmplare reală, o poveste de dragoste, plină de realități imediate, accesate însă abia după ce unul dintre personaje decide să taie orice legătură de comunicare cu exteriorul – telefonul, ziarul, radioul, autobuzul. Acest personaj ascunde, cu alte cuvinte, identitatea pensiunii unde sunt cazați cei câțiva turiști, determinând astfel o izolare greu acceptată la început de către cei implicați. Însă această claustrare forțată obligă participanții la o conștientizare a clipei, a prezentului, a prezenței reale a celuilalt, născând relaționări lipsite de șabloane, de ascunzișuri, de comportamente duale caracteristice unei vieți sociale obișnuite cu disimularea. Dar, mai ales, deschide într-un mod aproape tainic o introspecție irealizabilă în condiții sociale „normale”, determinând un plonjeu spectaculos în adâncimile sentimentale, o incursiune inedită prin cotloanele umanului, scoțând la iveală, fiecărui actant, nevoia de a-și manifesta plenar sentimentele, defilând astfel cu sufletul la vedere, firesc, precum purtatul unei legături de chei.

Cine sunt eu? Cine ești tu?… întrebări de bază în exercițiul sincerității, esențiale în demersul atât de încercat al rămânerii, cel puțin, în proximitatea umanului.”

Florin Coșuleț

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles