Bilete Expozitie „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creatiei feminine in ilustratia spaniola contemporana”

Expozitie „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creatiei feminine in ilustratia spaniola contemporana”
15 iun
16 iul
Expozitie „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creatiei feminine in ilustratia spaniola contemporana”
ARCUB Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
15 iun - 16 iul 2023

Info eveniment: Expozitie „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creatiei feminine in ilustratia spaniola contemporana”

Expoziţie „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creaţiei feminine în ilustraţia spaniolă contemporană”

Sălile Lipscani şi Gabroveni, etaj 1, ARCUB – Hanul Gabroveni

15 iunie – 16 iulie 2023 | 12.00-20.00 | luni închis

 

Expoziţia „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creaţiei feminine în ilustraţia spaniolă contemporană”, din iunie, la ARCUB

 

Institutul Cervantes din București, în parteneriat cu Ambasada Spaniei în România şi Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, pregăteşte pentru vara aceasta o expoziție inedită dedicată ilustraţiei de carte, dar nu numai, ce reunește 12 artiste de renume internaţional din Spania şi Chile.

 

„ILUSTRAD/AS. O privire asupra creaţiei feminine în ilustraţia spaniolă contemporană” este mottoul sub care organizatorii așază această antologie a ilustrației recente pe care cei interesați o pot vizita, în perioada 15 iunie – 16 iulie 2023, la ARCUB – Hanul Gabroveni, în sălile Lipscani şi Gabroveni de la etajul centrului cultural din strada Lipscani 84-90.

 

Curatoriată de Matilde Rodríguez, expoziția reunește creatoare de renume național și internațional, precum chilianca Luisa Rivera, spaniolele Sonia Pulido, María Hesse, Helena Pérez García și Lara Lars. Expoziția își propune să se concentreze pe lucrările cele mai libere, creative și personale ale ilustratoarelor selectate, precum și să exploreze diferitele formate și tehnici cu care acestea lucrează: serigrafie, colaje, ceramică, animație, risografie, desen digital sau sculptură.

 

Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, iar joi, 15 iunie, începând cu ora 12.00, la ARCUB va avea loc o masă rotundă cu tema „Ilustratorul: schițe pentru un dialog despre pasiune, profesie, profesionalizare” la care vor lua parte curatoarea Matilde Rodríguez și ilustratoarea spaniolă Lara Lars, alături de ilustratoarele Veronica Neacșu, Irina Dobrescu şi moderatoarea Stela Lie.

 

Ilustrația de carte este una dintre cele mai imaginative ramuri ale creației vizuale și trăiește, în acest moment, în Spania, un moment de glorie în care munca ilustratorilor și, mai ales, a ilustratoarelor este recunoscută atât din punct de vedere profesional, cât și artistic. În domeniul editorial, unde conceptul de carte ilustrată devine din ce în ce mai popular, munca ilustratoarelor se remarcă în mod special, favorizând prin creațiile lor reeditarea unor clasici universali sau completând în mod vizual creația unor proiecte actuale.

 

În accepția curatoarei Matildei Rodríguez, expoziția prezentă acum și la București reprezintă „o antologie care, dintr-un punct de vedere mai amplu, reflectă asupra emoțiilor, identității și relației noastre cu lumea, prilejuind reprezentarea lumii din jurul nostru prin lucrări care ascund o critică subtilă și tăioasă a societății contemporane. ILUSTRAD/AS înseamnă avangardă, creativitate, profesionalism și diversitate. Douăsprezece artiste care reprezintă, de fapt, mult mai multe creatoare pe scena artistică și culturală actuală în care femeile se remarcă prin calitate și profesionalism. Artiste care au creat tendințe, care au venit pentru a rămâne și care au încă multe de spus, de desenat, de împărtășit, de revendicat. Pentru că viitorul ilustrației este și unul feminin.“

 

„Curatoarea Matilde Rodríguez mediază, prin intermediul acestei expoziții, apropierea de douăsprezece planete creatoare care alcătuiesc un univers interconectat așa cum este fiecare dintre operele acestor artiste, fiecare dintre ele cu propria personalitate artistică, dar toate locuind în acea rețea despre care vorbește ecocriticul Timothy Morton. O rețea pe care ele o străbat conspectând natura, învățând din cele mai tradiționale  meșteșuguri (de la desen la ceramică) și cercetând cele mai obscure aspecte ale identității, făcând apel la literatura clasică sau la memoria culturală ale unor generații întregi pentru a înțelege lumea într-o formă nouă, creând un folclor intim care celebrează luminile sufletului și întunecimile inimii.“ Luis García Montero, Director al Institutului Cervantes din Madrid

 

Artistele: Bea Lema, Helena Pérez García, Iria do Castelo, Iria Fafián, Lara Lars, Luisa Rivera, Malota, María Hesse, Nuria Figueiredo, Pelo di Cane, Sara Landeta, Sonia Pulido

 

Expoziţia „ILUSTRAD/AS. O privire asupra creaţiei feminine în ilustraţia spaniolă contemporană” poate fi vizitată la ARCUB – Hanul Gabroveni, în Sălile Lipscani şi Gabroveni, în perioada 15 iunie – 16 iulie 2023. Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 12.00-20.00. În zilele de luni, expoziția este închisă. Vernisajul expoziţiei are loc miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00.

 

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere și la casa de bilete ARCUB (strada Lipscani 84-90).

 

Preț: 25 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile/talonul de pensie pot achiziţiona bilete la preţul de 15 lei (Categoria II).

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles