Bilete Cheful suprem

Cheful suprem
19
ian
Cheful suprem
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
19 ianuarie 2024, Ora 19:00

Info eveniment: Cheful suprem

Comedia lui Tudor Muşatescu „Cheful suprem” revine la ARCUB – Hanul Gabroveni vineri,19 ianuarie, cu o nouă reprezentaţie de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari a centrului cultural din strada Lipscani 84-90, în Centrul istoric.

Cu o distribuție de excepție din care fac parte actorii Silviu BirișMihai BarangaLuminița Erga, Cristi TomaMona DobrișanNatalia Dragomir și Vlad Lință, alături de două artiste ale scenei lirice românești – soprana Arlinda Morava și mezzosoprana Adriana Alexandru, aduc în atenția publicului un text mai puțin cunoscut al dramaturgiei românești revitalizat de regizoarea Beatrice Rancea într-o versiune contemporană plină de umor, ce îmbină light design cu muzica de operă, techno și rock.

Scris pentru teatrul radiofonic al anilor ’60, spectacolul „Cheful suprem”, zugrăveşte satiric o adunătură de parveniți, care se cred și se prezintă a face parte din „lumea bună”. La o petrecere de 1 ianuarie, imediat după Anul Nou, vestea unei posibile otrăviri cu ciuperci va lovi fără milă și va schimba totul. Toți cei prezenți, rude și vechi prieteni, își dau arama pe față, sub amenințarea unei morți iminente. Ei vor să-și petreacă ultimele clipe în fericire; însă alcoolul și apropierea tragicului final le dezleagă limbile și astfel se spun lucruri care ar fi trebuit să rămână ascunse, se reglează conturi, se dau la iveală secrete și răutăți. Finalul este neașteptat, tocmai prin felul candid în care se dezvăluie lăcomia, meschinăria și prostia umană.

„[…] E clar și e musai, ori de câte ori vorbim despre Beatrice Rancea, să ne gândim la lucruri nemaivăzute: cum v-ar plăcea, mes chers, ca, în adunătura aceea de personaje îndoielnice, gândite de Mușatescu, să descoperiți o soprană ce joacă rolul lui Penelope Târtoșide (Arlinda Morava) sau o mezzosoprană înterpretând-o pe Coana Esmeralda (Adriana Alexandru)? Veți privi fascinați la decadența și lipsa de cultură a unor personaje care s-au ajuns, dar în urechi veți simți căldura a două voci care se împletesc al naibii de bine cu teatrul. […] Fiecare personaj a fost anume gândit să exprime o tipologie care a reușit să supraviețuiască până în zilele noastre, oricâte punți ne-ar întinde trecutul. Long story, short: «Cheful suprem» îți alimentează cu vârf și îndesat cheful de bună dispoziție și de umor […].” Sus Cortina cu Eliza Ene Corbeanu, Evenimentul Zilei

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate online de pe arcub.ro și entertix.roprecum și de la Casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90).

Prețuri bilete:

Cat. I – 70 lei;

Cat. II – 50 lei.

CHEFUL SUPREM de Tudor Mușatescu | 19 ianuarie 2024, ora 19:00 | Sala Mare ARCUB

Adaptarea scenică: Beatrice Rancea

Distribuție:

Penelope Târtoșide (gazda)…………………….……… ARLINDA MORAVA

Mișu Târtoșide (soțul ei) ……………….………………. MIHAI BARANGA

Andromaca (fiica lor) ……………….…………………….. NATALIA DRAGOMIR

Nae Ragasonescu……………….……………….…………. CRISTI TOMA

Agata (soția lui Ragasonescu)……………..…………….… LUMINIȚA ERGA

Radu (fiul lor) …………………………………….…………. VLAD LINȚĂ

Dr. Pruncu (medicul curant al ambelor familii) …………. SILVIU BIRIȘ

Coana Esmeralda (soacra lui Târtoșide) …………………. ADRIANA ALEXANDRU

Menajera Florica…………………………………..………… MONA DOBRIȘAN

În rolul cățelului Pufi: DON VITO

Regie, light design și mișcare scenică: BEATRICE RANCEA

Scenografie: MARIA MIU

Asistent regie: DAN POPA

Durata spectacolului: 1 oră și 20 minute (fără pauză)

„Cheful Suprem” este o producție a Primăriei Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles