Lumea imaginara a colindelor – eveniment online cu etnologul Laura Jiga Iliescu
10
dec
Lumea imaginara a colindelor – eveniment online cu etnologul Laura Jiga Iliescu
ZOOM.US, online
10 decembrie 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Lumea imaginară a colindelor – eveniment online cu etnologul Laura Jiga Iliescu

Lector

Organizator

Laura Jiga Iliescu

Fundatia Calea Victoriei

Data

10 decembrie 2020

Ora

19:00

Număr ateliere

1

Tip

Teoretic

Varsta Minimă

14 ani

Cost

60 de lei

 

Cum? Cu o oră  înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei ENTERTIX un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer). 

 

Un pic altfel despre „florile d'albe de măr"

Vânători transformaţi în cerbi, ninsoare de flori din pomul raiului, un june care luptă cu leul, ciutele şi stolurile de porumbei... toate sunt frânturi din lumea imaginară a colindelor, pe care o socotesc deosebit de frumoasă. Cum altfel, când avem a face cu texte care se referă încifrat la un nou început al vremurilor? Şi la prezenţa sacrului în timp şi în spaţii.

De Crăciun se vorbeşte despre „frumoasele tradiţii", „magia darurilor", brad, hrană şi, eventual, despre grupurile de colindători. Dar vorbim foarte puţin despre colinde în sine, despre taine şi transfigurare, despre cântarea lor ceremonializată şi sensurile acestora împreună.

Întâlnirea pe care v-o propun va fi o incursiune povestită (şi ascultată) în universul intern al imaginilor şi alegoriilor poeziei colindelor.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles