RECITAL MAXIM VENGEROV SI POLINA OSETINSKAYA – FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA
11
sep
RECITAL MAXIM VENGEROV SI POLINA OSETINSKAYA – FESTIVALUL ENESCU LA CLUJ-NAPOCA
Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, Cluj Napoca
11 septembrie 2021, Ora 19:00

Info eveniment

Atentie biletele PRESALE sunt valabile pana in 6 august!

Recital Maxim Vengerov (vioară) & Polina Osetinskaya (pian) la Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

 

Festivalul Enescu la Cluj-Napoca prezintă recitalul extraordinar susținut de Maxim Vengerov, aclamat universal ca fiind unul dintre cei mai buni muzicieni din lume și adesea denumit cel mai mare cântăreț viu din lume de astăzi, câștigător al premiului Grammy. Îl va acompania pe scenă pianista Polina Osetinskaya, o artistă al cărui talent a fost recunoscut și apreciat precoce.

 

 

Maxim Vengerov

Maxim Vengerov aclamat universal ca fiind unul dintre cei mai buni muzicieni din lume și adesea denumit cel mai mare cântăreț viu din lume de astăzi, câștigătorul premiului Grammy, se bucură, de asemenea, de aprecieri internaționale ca dirijor și este unul dintre soliștii cei mai solicitați.

Maxim a început studiul viorii la vârsta de 5 ani. La 10 ani deja avea primul turneu în străinătate. De-a lungul tinereții s-a bucurat de prietenia și îndrumarea marelui violoncelist Mstislav Rostropovich. În 1990, a câștigat Concursul Internațional Carl Flesch din Londra. Aparițiile sale la evenimente importante din Europa, fie ca solist instrumentist, fie acompaniat de orchestră, l-au lansat către o carieră de succes. Maxim Vengerov a primit numeroase premii, inclusiv premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare solistă instrumentală (cu orchestră), două premii Gramophone, un premiu Classical Brit și un premiu Crystal Forum mondial economic - onorând artiștii care și-au folosit arta pentru a îmbunătăți starea lumii.

 

Polina Osetinskaya

Polina Osetinskaya s-a născut la Moscova și a început să cânte la vârsta de cinci ani. A susținut primul său concert la vârsta de șase ani la Conservatorul Vilnius din Lituania și la vârsta de șapte ani a intrat la Școala Centrală de Muzică a Conservatorului din Moscova.

În recital, Polina Osetinskaya este cunoscută pentru programele sale neobișnuite, care includ lucrări ale compozitorilor contemporani juxtapuse cu opere tradiționale, clasice. Autobiografia ei, „Adio, Tristețe”, care descrie anii ei de succes din copilărie, a devenit un bestseller.

 

Program:

Mozart - Sonata nr. 32 în si bemol major pentru vioară și pian K. 454,

Enescu - Sonata nr. 2 în fa minor pentru pian și vioară op. 6,

Strauss - Sonata în mi bemol major pentru vioară și pian op. 18, Ravel Tzigane

Reguli de participare:

Accesul copiilor cu vârstă cuprinsă între 0 și 7 ani este strict interzis.

Conform normelor în vigoare la acest moment, desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

Este permis accesul în incinta evenimentului doar a persoanelor care se află în una dintre următoarele situații:

A: sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare  ( pentru a vă ușura accesul la festival, recomandăm să descărcați certificatul dumneavoastră de vaccinare, printr-o simplă generare de  pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/ ) ;

B: prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

C: prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore (teste făcute în locații ACREDITATE) ;

D: se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

Minorii până în 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Bilete cu 20% reducere pentru elevi, studenți și pensionari se vor vinde fizic la intrarea în sală, în ziua concertului, prin prezentarea documentelor justificative, în limita locurilor disponibile

ANALOGUE FESTIVAL
2-4
sep
ANALOGUE FESTIVAL
Mioveni
Zona picnic Faget
INIMO
19-21
aug
INIMO
Iasi
Stadionul Emil Alexandrescu
CODRU Festival 2022
25-28
aug
CODRU Festival 2022
Timisoara
Padurea Bistra
Music at Flight Festival 2022
2-4
sep
Music at Flight Festival 2022
Timisoara
Aerodrom Utilitar Cioca
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles