Bilete Expozitia Imperiul Roman - Tehnologia Invingatorilor

Expozitia Imperiul Roman - Tehnologia Invingatorilor
25 nov
23 dec
Expozitia Imperiul Roman - Tehnologia Invingatorilor
Casa de Cultura a Studentilor, Piata Lucian Blaga, nr. 1-3, Cluj Napoca
25 nov - 23 dec 2022

Info eveniment: Expozitia Imperiul Roman - Tehnologia Invingatorilor

Expoziția ”Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” ajunge la Cluj-Napoca, în perioada 25 noiembrie - 23 decembrie


Timp de o lună, între 25 noiembrie și 23 decembrie, pasionații de istorie sunt invitați la Casa de Cultură a Studenților pentru a descoperi tehnologia care a stat la baza progresului Imperiului Roman. Evenimentul ”Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor” este organizat de Consorțiul Studenților din România, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca. Vizitatorii vor descoperi secretele unuia dintre cele mai importante imperii din istoria umanității datorită celor 44 de exponate, afișate pe o suprafață de 600 mp. Organizatorii au pregătit și o largă paletă de surprize, gândite astfel încât participanții de la eveniment să înțeleagă mai bine impactul pe care tehnologia romană a dus la dezvoltarea culturii și civilizației umane. 


Descoperă: Armuri de gladiatori, berbecul roman și alte exponate care explică tehnica militară excepțională a unui Imperiu care a dominat lumea antică timp de aproape un mileniu!


Vizitatorii vor putea descifra conceptul arcului roman a cărui tehnică de realizare a stat la baza construcțiilor vremii, dar și a progresului roman. Apeductele, podurile sau viaductele au fost ridicate conform acestui principiu. Mai mult, cei care vor trece pragul expoziției vor afla detalii despre modul de construire a altor elemente importante ale epocii, precum berbecul roman, turnul de asalt sau cel de apărare și catapulta. Printre exponatele afișate la Cluj-Napoca se vor număra și piese vestimentare celebre, precum lenjeria subligaculum, uniforme militare, tunica interioară și cea exterioară din mătase, dar și alte obiecte vestimentare nelipsite din garderoba femeilor romane ale acelei perioade. Nu lipsesc nici mașinării inovative folosite de romani în lupte, tehnica militară aflată în dotarea armatei sau tehnologiile civile care au contribuit decisiv la progresul societății romane sau armurile impresionante purtate de soldați sau de gladiatori. 

Exponatele au fost reconstruite de specialiștii și artizanii Muzeului ”Leonardo da Vinci” din Italia, respectând întocmai schițele originale, pentru a facilita publicului înțelegerea modului în care Imperiul Roman a dominat lumea antică aproape 1.000 de ani. 

Expoziția de la Cluj-Napoca face parte dintr-o serie amplă de evenimente, organizate în mai multe orașe din România, printre care București și Iași. Exponatele au făcut înconjurul planetei: de la inaugurarea, la Museo della Civilta Romana din Roma, au ajuns în Lecce, Taipei, Seoul, Hong Kong, Macao, San Diego, Nelson, Perth, St Louis sau Melbourne.   

Accesul publicului larg se face de marți până vineri, în intervalul orar 12:00 - 20:00. Sâmbăta și duminica expoziția poate fi vizitată între orele 10:00 și 20:00.

 
Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles