Bilete Concert si tur expozitional – Muzica in lumea lui Dalí

Concert si tur expozitional – Muzica in lumea lui Dalí
27
apr
Concert si tur expozitional – Muzica in lumea lui Dalí
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
27 aprilie 2024, Ora 20:00

Info eveniment: Concert si tur expozitional – Muzica in lumea lui DalíDupă o reprezentație sold-out, susținută în premieră pentru iubitorii de artă, la finalul lunii martie, artiștii Operei Naționale București, Mihaela Maria Ișpan (mezzosoprană), Mladen Spasinovici (violoncel) și Ethan Schmeisser (pian și direcție muzicală) revin la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a recrea atmosfera magică a concertului-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, sâmbătă 27 aprilie, de la ora 20:00.

Ghidat de muzica clasică în fiecare încăpere a Hanului Gabroveni, publicul este însoțit de sunetele evocatoare care completează experiența senzorială veritabilă oferită de unicitatea operelor prin exploatarea acusticii deosebite a spațiilor expoziționale și prin sinestezia culorilor și a sunetelor. Circuitul muzical desfășurat pe traseul expoziției se închide cu cea de-a doua parte a concertului, desfășurat timp de 40 de minute în Sala Mare, unde vizitatorii devin spectatorii unui concert autentic. Cu un repertoriu atent selectat, protagoniștii concertului Mihaela Maria Ișpan, Mladen Spasinovici și Ethan Schmeisser vor interpreta piese menite să evidențieze diverse aspecte ale vieții și carierei artistului Salvador Dalí.

Pe lângă piesele memorabile interpretate de artiștii de notorietate ai Operei Naționale București, care vor da viață melodiilor precum „Song of the Birds” și „A Ballad for a Madman”, concertul aduce în prim-plan și compoziții evocatoare, inclusiv aventura suprarealistă redată în „Nous avons fait la Nuit” de Poulenc și atmosfera visului unic creat de Dalí în „Spellbound”, regia Alfred Hitchcock. Programul concertului cuprinde o selecție muzicală ce surprinde esența complexă a lui Dalí - un amalgam captivant de nebunie, inventivitate și pasiune.

De la deschiderea expoziției, peste 50.000 de iubitori de artă au trecut pragul Hanului Gabroveni pentru a descoperi frumusețea lucrărilor veritabile semnate de artistul Salvador Dalí.

Ca urmare a interesului accentuat manifestat de public, concertul- eveniment „Muzica în lumea lui Dalí” programat la ARCUB – Hanul Gabroveni sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:00, reprezintă un bun prilej pentru publicul de toate vârstele de a admira cele 170 de lucrări autentice Salvador Dalí și de a se lăsa purtați nu numai în arta acestuia și în tainele vieții sale, ci și prin muzica tradițională pusă în legătură cu cercetarea poetică a lui Federico García Lorca și Manuel de Falla, prieteni apropiați ai lui Dalí, toate în strânsă legătură cu Catalonia, țara sa natală, și cultura spaniolă în sine.

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate, la prețul de 130 de lei, de pe entertix.ro și arcub.ro precum și de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53).

 

Biletul include vizitarea expoziției și participarea la concertul „Muzica în lumea lui Dalí, conform programului următor:

·       vizitarea expoziției în intervalul 20.00-20.45;

·       intrarea în sala de spectacol în intervalul 20.50-21.00;

·       participarea la concert în intervalul 21.00-21.40.

·       Biletul nu asigură accesul publicului în zona VR.


 

IMPORTANT!

·       Accesul în spațiul expozițional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.

·       Este recomandată respectarea cu strictețe a orei de acces în expoziție pentru a evita eventualele întârzieri care ar putea afecta programul concertului sau timpul rezervat vizitării expoziției.

Eveniment organizat de HADRAN Events în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Despre artiști:

Mihaela Maria Ișpan – mezzosoprană

Mezzosoprana Mihaela Maria Ișpan, solistă a Operei Naționale București, reprezintă un exemplu remarcabil de artist liric, evidențiind calități esențiale precum vocea, inteligența muzicală, talentul actoricesc și pasiunea pentru artă. Absolventă a Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, cu o licență și masterat în canto, sub îndrumarea profesorilor Alexandru Fărcaș și Ramona Eremia, Mihaela Ișpan și-a perfecționat tehnicile vocale și stilistica interpretării la nivel internațional. Cu o experiență scenică vastă, a concertat în numeroase orașe din România și din străinătate, consolidându-și meșteșugul vocal. Repertoriul său variat cuprinde atât opere celebre, cât și lucrări vocal-simfonice remarcabile din perioadele baroc, clasic și modern.

Mladen Spasinovici – violoncel        

Mladen Spasinovici, absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția violoncel, a avut numeroase apariții în recitaluri atât în țară, cât și în străinătate. A urmat cursuri de specializare și a acumulat experiență în instituții muzicale prestigioase, precum Eurochestries-Franța, Orchestra Națională a Radiodifuziunii Române și Opera Națională din București. Laureat în multiple concursuri importante, Mladen Spasinovici este și compozitor, aranjor și orchestrator, colaborând cu artiști renumiți. În prezent, este șef al partidei de violoncel în Orchestra Operei Naționale București.

Ethan Schmeisser – pian și direcție muzicală

Ethan Schmeisser, dirijor și pianist născut în Israel dintr-o familie originară din România, a absolvit programul de dirijor al Academiei de Muzică din Tel Aviv sub îndrumarea lui Mendi Rodan, obținând bursele AICF. Până în 2020 a activat ca dirijor, maestru de cor și șef de muzică la Opera Israeliană, conducând peste 20 de producții în teatrul de operă și participând la Festivalul Akko. În perioada 2021-2023 a fost director artistic al Operei Naționale din București. A avut conducerea unor importante orchestre israeliene și a dirijat în Italia, China și Ucraina, lucrând și cu Filarmonica della Calabria și orchestre din Odesa, Lucca, Shanghai și Fuzhou. A colaborat și cu orchestre locale, precum Filarmonica din Israel, și a fondat ansambluri precum Bononcini și un ansamblu de voce feminină la Veneția.

 

 

Urmăriți-ne pe Facebook și Instagram

Detalii pe www.arcub.ro

 

 

 

 

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles