VaraTIC

VaraTIC

 

Teatrul Ion Creangă

 

VăraTIC

 

Stagiunea estivală cu povești

 

1 iunie 2 iulie 2023

 

Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 

Stagiunea estivală VăraTIC începe la 1 IUNIE de Ziua Internațională a Copilului la Teatrul Ion Creangă. În cea de-a V-a ediție, cei mici se vor bucura de o lună întreagă de evenimente distractive și educative, până pe 2 iulie, la Sala Mică din Strada Biserica Amzei 21-23.

 

Pentru această ediție am pregătit multe surprize și noutăți, atât în rândul spectacolelor de teatru cât și la ateliere. Evenimentele Teatrului Ion Creangă au fost întotdeauna dedicate întregii familii, distracția și zâmbetele fiind oferite atât celor mici, cât și celor care îi însoțesc. Una dintre surprizele acestei ediții o constituie premiera ce va avea loc în luna iunie, un spectacol labirint plin de emoții și răspunsuri la întrebări precum - „Cum am devenit oameni?” sau „De unde venim?”. Mai multe informații despre spectacol, precum și data premierei vor fi anunțate în curând. Anul acesta vom avea în program și spectacole-lectură la care actorii și spectatorii vor da viață poveștilor cu ajutorul muzicii și al mijloacelor teatrale.

 

Una dintre noutățile acestei ediții o reprezintă atelierul de joacă în aer liber, amenajat în fața Sălii Mici, un joc-competiție între două echipe. Astfel, „Insula comorii” va fi atracția principală a acestei ediții, deoarece vor avea loc curse cu obstacole, probe de atletism și de îndemânare, așa cum se întâlnesc doar în poveștile cu aventuri. Călătorii care ajung pe insulă se vor întrece în două probe captivante cu scopul de a câștiga marea comoară. Ce se ascunde în cufărul magic și care este adevărata comoară vor afla doar cei care vor ajunge până la final. În fiecare weekend, pe insula comorii, începe adevărata aventură a verii.

 

De asemenea, Teatrul Ion Creangă a început în data de 15 mai o campanie de educație ecologică și sustenabilitate în parteneriat cu Green Group - „Lumea o salvăm doar când reciclăm”, iar în cadrul stagiunii VăraTIC vor avea loc primele activități din cadrul acesteia. În acest sens, vă invităm la atelierele verzi care se vor desfășura în luna iunie la Sala Mică: „Refolosim, nu aruncăm!”, „Povestea jucăriilor”, „RECICLArT” și „Clubul micului grădinar”. În cadrul acestora, copiii vor învăța cum să-și creeze obiecte noi din cele pe care nu le mai folosesc, încurajându-i astfel să continue acest lucru și acasă. De asemenea, pe toată durata stagiunii estivale ei vor putea recicla ambalaje din PET și doze de aluminiu pentru a contribui la construirea decorului următorului spectacol al Teatrului. Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe site-ul Teatrului.

 

Cei care ne-au mai vizitat și în anii trecuți știu că magia evenimentului nostru constă în timpul petrecut împreună, în zâmbete și sentimente pure. Vă așteptăm la VăraTIC să ne bucurăm împreună de copilărie!

 

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles