TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE
Calatoriile lui Ivan – Atelier de teatru si umbre
28
ian
Calatoriile lui Ivan – Atelier de teatru si umbre
Ora 11:30
Teatrul Ion Creanga
POVESTI CU FIRE
28
ian
POVESTI CU FIRE
Ora 17:00
Teatrul Ion Creanga

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

 

TEATRUL ION CREANGĂ

 

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

 

27 – 29 ianuarie 2023

Ediția a IX-a

 

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 27 – 29 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează evenimentul TIC PITIC – Zilele Small size. Cele mai importante producții pentru publicul tânăr (0 - 6 ani) vor fi prezentate sub forma unui showcase la Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21 - 23). Educația timpurie începe de la cele mai mici vârste, copiii fiind mai întâi ajutați de părinți, iar apoi lăsați să descopere și să exploreze singuri lumea din jur.

 

Pentru cea de-a IX-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size au fost selectate spectacole de teatru pentru categoriile de vârstă 0-3 ani și 3-6 ani, atât din repertoriul Teatrului Ion Creangă, cât și din țară. În acest an ne bucurăm de vizita prietenilor de la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gulliver” din Galați, care ne aduc în prima zi a evenimentului spectacolul-instalație De mână cu tine” - o experienţă senzorială unică pentru copiii sub 3 ani. Din programul evenimentului nu lipsesc nici atelierele gândite special pentru cei mici, deoarece în această ediție ne îndreptăm curiozitatea spre ateliere muzicale, senzoriale, interactive, dar și joacă cu și printre umbre. După fiecare atelier copiii se vor bucura de surprize pregătite de echipa TIC și Editura Didactica Publishing House.

 

Pășim în lumea educației timpurii vineri, în data de 27 ianuarie și ajungem să-i vizităm pe pitici la o grădiniță din București cu spectacolul „CUTInE”. Copiii vor avea parte de joacă, momente unice de interacțiune cu actorii și șansa de a fi parte din propriul spectacol. În același timp, poveștile vor începe să fie spuse și la Sala Mică, unde o parte din copiii aflați în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 vor păși în lumea oceanelor alături de „Mica sirenă”. Cu ei ne-am împrietenit din primăvară anului trecut și ne bucurăm să-i avem din nou alături de noi. După spectacol vom petrece timp împreună povestind și savurând din gustările pregătite de partenerii noștri de la Presto Pizza.

 

Sâmbătă, 28 ianuarie, sunteți invitați să construiți obiecte și forme din cutii, la spectacolul „CUTInE” de la Sala Mică, dar și să urmați firelele colorate și pufoase din spectacolul „Povești cu fire”. Atelierele din această zi sunt dedicate muzicii și umbrelor care pot da naștere la atât de multe imagini, senzații și emoții. Astfel, invitații noștri de la Compania de Teatru Hopa Trop vă vor aștepta cu cele mai interesante ateliere - „Călătoriile lui Ivan” și „Șezătoarea cu fluiere și povești”. Veți descoperi lumea magică din spatele poveștilor cu umbre și figurine, dar veți explora și tărâmuri fermecate cu note muzicale.

 

Ziua de duminică va începe cu atelierul de joacă și cunoaștere „Printre pernuțe: jocuri de explorare”. Cei mici se vor aventura în lumea pernuțelor pufoase unde vor descoperi o mulțime de noi posibilități de joacă. Seara, programul se va încheia cu spectacolul „Ursul păcălit de vulpe” - o poveste clasică, dar educațională prin morala sa.

 

Organizate anual în ultimul weekend din luna ianuarie, Zilele Small size propun o paletă variată de spectacole și activități pentru copii cu vârsta între 6 luni și 6 ani. Conceptul este implementat la nivel mondial de teatre din numeroase țări, printre care Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

 

►  Accesul la activități (spectacole, ateliere și jocuri) se face în baza biletului de participare. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate atât online, de pe platformele de ticketing Entertix și Myticket, cât și de la Casa de bilete a Teatrului - 0767.934.374.


►  Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles