TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

TIC PITIC – ZILELE SMALL SIZE

Teatrul Ion Creangă

TIC PITIC - ZILELE SMALL SIZE


Ediția a X-a

26-28 ianuarie 2024

 

Ultimul weekend al lunii ianuarie înseamnă pentru Teatrul Ion Creangă timp și spațiu pentru cei mici. Cea de-a X-a ediție a evenimentului TIC PITIC – Zilele Small size are loc în perioada 26-28 ianuarie, atât la Sala Mică (Str. Biserica Amzei 21-23), cât și la Sala Mare (Str. Piața Amzei 13). Spectacole din străinătate, din țară, dar și din repertoriul TIC, ateliere educative și senzoriale vor avea loc sub forma unui mic festival dedicat celor mai mici - de la 6 luni la 6 ani.

 

În plus, în acest an, toate teatrele membre ale rețelei internaționale Small size, respectiv și Teatrul Ion Creangă, vor organiza activități în cadrul acestui eveniment sub egida temei „Tree stories”. Însă, termenul din limba engleză se poate traduce atât cu înțelesul de cifra „trei”, cât și prin înțelesul substantivului „copac”. Astfel, au fost selectate trei trupe cu trei spectacole, iar toate au și povești aproape de natură.

Pentru Teatrul Ion Creangă, ediția din acest an a evenimentului TIC PITIC - Zilele Small size este una aniversară. De 10 ani, în luna ianuarie ușile Teatrului sunt deschise pentru cei mai tineri spectatori, având milioane de motive de curiozitate și joacă. În acest an vor participa două companii de teatru din străinătate - Teatrul Flores Danza (Mexic), cu spectacolul „Lasă-ți visele să zboare” (2+) și Escena Miriňaque (Spania), cu spectacolul „tÁ” (2+). Din țară, vor veni prietenii de la Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea cu spectacolul „Norr în lumea culorilor” (0-3). Teatrul Ion Creangă va juca spectacolele sale - „Fără frică” (3-6) și „Ursul păcălit de vulpe” (3-6).

Din program nu va lipsi un workshop special susținut de artistul Fernando Leija Flores (Mexic) - „Corpul în mișcare. Atelier creativ de dans”, pentru părinții și copiii între 2 și 6 ani. Împreună vor descoperi cât de frumos se pot juca împreună într-un mod creativ și artistic. Totodată, Marius Boboc, tânărul actor al Teatrului Ion Creangă, va susține un alt atelier pentru întreaga familie, în care vor descoperi modalități de mișcarea împreună, într-un mod unic și foarte distractiv - „Primii pași de dans. Atelier de mișcare”.

De asemenea, Julieana Drăghici, actrița Teatrului Ion Creangă va susține un atelier pentru cei foarte mici (6-12 luni), unde vor descoperi culori, forme și sunete într-un spațiu infinit al imaginației - „Curcubeul emoțiilor. Atelier senzorial”. Cei un pic mai mari (3-6) sunt așteptați la două ateliere speciale susținute de Editura Katartis - „Despre înțelepciune, pe înțelesul tuturor. Atelier interactiv de teatru” & „Cum construim un copac. Atelier interactiv și de bricolaj”. Ei vor citi, bricola și crea povești despre natură și prietenie pentru a învăța cât de importantă este relația dintre cele două.

Va fi un weekend plin de pitici fericiți la TIC!

Activitățile din TIC PITIC - Zilele Small size #10 se desfășoară la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei 21-23) și Sala Mare (Str. Piața Amzei 13).

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles