Campionatul National de inot in bazin de 25 m  - Juniori , Tineret , Seniori

Campionatul National de inot in bazin de 25 m - Juniori , Tineret , Seniori

CAMPIONATUL NATIONAL IN BAZIN DE 25m.

SENIORI, TINERET SI JUNIORI 

 

PARTICIPANŢI: Sportivi legitimaţi la secţiile de înot.

Masculin:          SENIORI (19 ani si mai mari), TINERET (17-18 ani) şi JUNIORI (15-16 ani). Feminin:            SENIORI (18 ani si mai mari), TINERET (16-17 ani) şi JUNIORI (14-15 ani).

 

CONDIŢII TEHNICE: concursul se desfăşoară după sistemul seriilor eliminatorii şi finale. Excepţie vor face probele de 400 m mixt, 800 şi 1500 m liber precum şi ştafetele, care se vor desfăşura contracronometru.

 

Nu se permit retrageri la sedinta tehnica, eventualele retrageri dorite dupa finalizarea inscrierilor se vor comunica pe adresa office@frnpm.ro cu cel putin 3 zile inaintea inceperii competitiei.

La probele unde sunt înscrişi minim 16 sportivi se vor organiza 2 finale.

 Componenta finale: finala „A” – open, finala „B” – tineret si juniori;

 La probele unde sunt inscrisi minim 20 de sportivi juniori, se vor organiza de 3 finale.

 Componenta finale: finala „A” – open, finala „B” – tineret si juniori, finala „C” – juniori;

 

CLASAMENTE: 3 clasamente individuale masc./fem., Open, Tineret+Juniori si Juniori. Clasamentul pentru categoria Tineret va fi alcatuit in ordine din Finala A, Finala B si restul din serii. Clasamentul pentru categoria Juniori va fi alcatuit in ordine din Finala A, Finala B, finalaC si restul din serii. 

 

Sportivii au obligatia sa indeplineasca baremurile impuse de FRNPM. Nerealizarea baremurilor impuse se penalizeaza cu sanctiunile pecuniare stabilite de FRNPM. Baremurile trebuiesc indeplinite atat in serii cat si in finale.

 

 

TITLURI ŞI PREMII: câştigătorii individuali şi componentii echipelor de ştafetă clasate pe primul loc în clasamentul OPEN, vor primi titlul de CAMPION NAŢIONAL DE SENIORI, medalie şi diplomă. In clasamentul de TINERET titlul de CAMPION NAŢIONAL DE TINERET, medalie şi diplomă, iar in clasamentul categoriei JUNIORI, se va acorda titlul de CAMPION NAŢIONAL DE JUNIORI medalie şi diplomă. Locurile II şi III vor primi medalii şi diplome.

Nerealizarea baremului de participare va fi sanctionata cu plata unei penalizari de 50 lei/proba pentru juniori si tineret si de 100 lei/proba pentru seniori. In cazul neachitarii penalizarii , clubul nu va avea drept de inscriere la urmatoarea competitie din calendarul FRNPM.

Sportivii care nu isi vor realiza baremul de participare in serii si care se vor califica in finale, vor fi acceptati cu conditiia achitarii imediate a taxei de penalizare. De asemenea, nerealizarea baremului in finala va duce la limitarea dreptului de participare in urmatoarele probe, pana la achitarea taxei de nerealizare a baremului.

Acordarea de titluri si premii pentru ocuparea locurilor I-III, este conditionata de indeplinirea baremului impus categoriei de varsta a sportivului.

Primelor trei performanţe individuale, conform tabelei internaţionale de punctaj FINA (masculin şi feminin), la categoriile OPEN, TINERET (Tineret si Juniori) şi JUNIORI, li se vor acorda CUPE.

 

PROBELE COMPETIŢIEI:

50m, 100m, 200m, 400m, 800m (fem.), 1500m (masc.), 4X50m Liber; 4X50m Liber combinat (2 masc.+2 fem.), 50m, 100m, 200m Spate; 50m, 100m, 200m Bras; 50m, 100m, 200m Fluture 100m, 200m, 400m mixt, 4X50m Mixt, 4X50m mixt combinat (2 masc.+2 fem.).

 

PROGRAMUL CONCURSULUI:

Ora si locatia pentru sedinta tehnica si validarea carnetelor de legitimare se vor anunta in timp util de catre organizatori. In cazul unor motive obiective, bine argumentate, se pot modifica orele de incepere ale reuniunilor. Aceste modificari trebuiesc anuntate cel tarziu la sedinta tehnica.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles