Campionatul National de Inot pentru Seniori, Tineret si Juniori I-II

Campionatul National de Inot pentru Seniori, Tineret si Juniori I-II

FRNPM organizează la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II. Complexul Sportiv de Natație este situat în Otopeni pe Aleea Gării, Nr. 5.

 

Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II este competiție oficială pentru calificarea la competițiile majore din acestă vară după cum urmează: Jocurile Olimpice - Paris 2024 (26.07-11.08.2024), Campionatul European de Seniori - Belgrad (17- 26.06.2024), Campionatul European de Juniori - Vilnius (2-7.07.2024), Campionatul European Înot în Ape Deschise pentru Juniori - Viena (12-14.07.2024) și Concursul Țărilor Central Europene - Belgrad (12-14.07.2024).

 

Accesul spectatorilor se va face pe bază de bilet. 

 

Reuniunile calificarilor cat si ale finalelor vor fi transmise live pe TVR Sport.

 

ÎNSCRIERI

Înscrierile se vor efectua online pe site-ul www.frnpm.ro în perioada: 01-08.04.2024. Cluburile sunt rugate să păstreze o copie a sumarului înscrierilor.

 

FORMATUL COMPETIȚIEI

Competiția se desfășoară după sistemul serii eliminatorii - finale.

 

Excepție vor face probele 400m Mixt, 800m Liber, 1500m Liber și probele de ștafetă care se vor desfășura ca serii contracronometru.

 

Seriile din reuniunile de dimineață se vor desfășura pe 10 culoare iar finalele, seriile rapide și seriile probelor de ștafetă din reuniunile de după-masă, se vor desfășura pe 8 culoare.

 

Ultima serie a probelor 400m Mixt, 800 și 1500m Liber, precum și toate seriile probelor de ștafetă se vor desfășura în reuniunile finalelor.

 

Finalele vor fi configurate după cum urmează:

Finala A (Open – Seniori, Tineret, Juniori I și Juniori II)

Finala B (Tineret, Juniori I și Juniori II)

Finala C* (Juniori I și Juniori II)

*finala C se va desfășura doar în cazul în care au fost înscriși minimum 20 de sportivi juniori I și II în seriile eliminatorii ale acelei probe

 

Primii cei mai rapizi 8 înotători din seriile eliminatorii indiferent de vârstă, se vor califica în Finala A.

Următorii cei mai rapizi 8 înotători Tineret ,Juniori I și Juniori II se vor califica în Finala B. Următorii cei mai rapizi 8 înotători Juniori I și Juniori II se vor califica în Finala C.

 

 

 

 

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles