Luna lui Ion Creanga - Povesti si Amintiri din copilarie

Luna lui Ion Creanga - Povesti si Amintiri din copilarie
De-a scoala - Atelier de teatru
19
mar
De-a scoala - Atelier de teatru
Ora 10:00
Teatrul Ion Creanga

 

INFO EVENIMENT

 

Teatrul Ion Creangă

 

LUNA LUI ION CREANGĂ

Povești și Amintiri din copilărie

 

1 31 martie 2023

 

Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23)

 

În luna martie, Teatrul Ion Creangă aniversează 186 de ani de la nașterea scriitorului Ion Creangă. Cu această ocazie vom organiza evenimentul „Luna lui Ion Creangă Povești și Amintiri din copilărie”. Toată luna vor avea loc spectacole de teatru după poveștile lui Creangă, ateliere de teatru, precum și o expoziție, la Sala Mică a Teatrului din Strada Biserica Amzei nr. 21-23.

 

Toată luna vom avea parte de basme și amintiri din copilărie. Pe lângă spectacolele din repertoriul curent al Teatrului Ion Creangă, cum ar fi: „Punguța cu doi bani”, „Fata babei și fata moșului”, „Ursul păcălit de vulpe” și „Prostia omenească”, vor avea loc și ateliere de teatru și improvizație după poveștile lui Ion Creangă. Cei mici se vor aventura prin poveștile lui Creangă, vor putea deveni personaje și, ghidați de actori, vor spune propria poveste, având puterea de a modifica finalul ei. În seria atelierelor dedicată amintirilor lui Creangă, cei mici vor face cunoștință cu Nică și câteva dintre personajele despre care povestește acesta: Smărăndița, mătușa Mărioara, mama și pupăza. Copiii vor lua parte la toate năstrușniciile lui Nică și îl vor ajuta pe acesta să descopere de ce este bine să mergi la școală, să îți asculți mama și de ce nu trebuie să rănești animalele sau să furi.

 

Activitățile vor începe pe 1 martie, în ziua în care s-a născut Ion Creangă, cu spectacolul „Punguța cu doi bani”, urmat de atelierul de teatru și bricolaj „La cireșe”, în care cei mici vor descoperi povestea lui Nică, de când a mers să fure cireșe, dar vor avea ocazia și să creeze mărțișoare de poveste pentru mătușa lui Nică. Restul activităților din cadrul evenimentului vor avea loc în fiecare weekend din luna martie, diminețile fiind pentru ateliere, iar serile pentru spectacole de teatru. Tot în weekend, începând cu data de 4 martie va fi disponibilă și expoziția cu spectacole după poveștile lui Ion Creangă.

 

Vă așteptăm cu drag de povești și teatru să-l sărbătorim împreună pe Ion Creangă, care încă de la înființarea Teatrului Ion Creangă ne-a călăuzit cu povești și basme, personaje mitice și adevărate, din care cu toții, mici sau mari, avem de învățat.

 

Accesul la activități (spectacole și ateliere) se face în baza biletului de participare. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate atât online, de pe platformele de ticketing Entertix și Myticket, cât și de la Casa de bilete a Teatrului - 0767.934.374.

 

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro. Urmărește-ne pe Facebook, Instagram sau Youtube! Și nu uita să te abonezi la newsletter-ul Teatrului Ion Creangă pentru a fi la curent cu toate noutățile!

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles