Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER – editia 30, 2024, la TMBM

Festivalului Internațional de Artele Spectacolului ATELIER – editia 30, 2024, la TMBM

 

Aflat la cea de-a 30-a ediție, Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER este un eveniment organizat de Asociația Culturală ATELIER `92 și Teatrul Municipal Baia Mare.

 

Definiție: Festivalul Internațional de Artele Spectacolului ATELIER este o manifestare teatrală cu caracter exploratoriu, care îți propune să realizeze, prin  intermediul spectacolelor invitate, o radiografie a stării și dinamicii regiei, dramaturgiei, scenografiei, coregrafiei, muzicii de scenă și artei actorului secolului XXI. Festivalul ATELIER este structurat pe formule tematice diverse: teatru-dans, teatru gestual, teatru fizic, teatru documentar, teatru în spații neconvenționale, teatru instrumental, teatru burlesc, teatru cu obiecte, teatr-circ, etc.

 

Scop: Festivalul își propune să invite spectacole care să prezinte modalități noi, originale și care experimentează forme noi de expresie teatrală, urmărește adecvarea actului de creație scenică la condiția omului contemporan, valorificarea marilor tradiții ale teatrului în conjuncție cu problematica modernă, reconsiderarea gestului cultural din perspectiva unei lumi în reconstrucție, precum și implicarea publicului în actul de creație.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles