Bilete Mohamad Zatari Trio

Mohamad Zatari Trio
3
sep
Mohamad Zatari Trio
Teatrul Gong , Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu
3 septembrie 2022, Ora 19:00

Info eveniment: Mohamad Zatari Trio

 În cadrul Festivalului Culturii Arabe vor fi organizate două concerte muzicale, în zilele de 3 și 4 septembrie 2022. Acestea vor avea loc în sala de spectacole Teatrul pentru Copii și Tineret Gong. Cele două trupe care vor performa în fața publicului sibian vor cânta muzică tradițională specifică Orientului Mijlociu, folosind atât instrumente muzicale tipice acestei regiuni, cât și intonații vocale.

Primul concert este cel al trupei Muhammad Zatari Trio. Evenimentul muzical este programat pe data de 3 septembrie 2022, ora 19:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret Gong, Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195

Mohamad Zatari Trio a fost fondat în anul 2019, având la bază dorința de a depăși granițele dintre lumile sonore. Prima apariție a formației a avut loc la Festivalul Outernational Days, în 2020. Trio-ul îi are în componență pe interpreții Sara Eslami (din Iran) la Tar, Avadhut Kasinadhuni (din India/Romania) la Tabla și pe fondatorul ansamblului, Mohamad Zatari (din Siria) la Oud.

Repertoriul abordat include compoziții originale semnate de membrii formației, Sara Eslami și Mohamad Zatari, dar și piese tradiționale rearanjate din Asia de Vest și Africa de Nord, care îmbină timbrele și tehnicile într-o formă actuală și originală.

A doua trupă care va concerta pe scena Teatrul pentru Copii și Tineret Gong, Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, la data de 4 septembrie 2022, ora 19:00, este Battements de l’Orient feat. Corina Sîrghi. Concertul este intitulat „Arabesque”.

Battements de l’Orient este un proiect muzical multicultural născut, inițiat și conceput de violonistul sirian Feras Sarmini în anul 2019. Acest proiect lucrează pe muzici și ritmuri tradiționale și etnice din Orient, și creează un dialog muzical mai bogat prin colaborarea cu muzicieni internaționali din diferite culturi. Proiectul este uneori acompaniat de arte plastice, arte vizuale și dans, prezentând diverse teme muzicale cu diferite formații.

Muzica araba este bazata pe sistemul modal makam, are o lungă istorie de interacțiune cu multe stiluri muzicale din alte regiuni și a fost influențată de civilizații și culturi ale diferitelor popoare. În epoca actuală,  influența culturii occidentale asupra muzicii arabe este evidentă. Concertul “Arabesque” va cuprinde cântece populare arabe selecționate din Levant, interpretate de o voce românească, Corina Sîrghi. Mai mult, concertul va cuprinde si alte piese instrumentale cu stil otoman.

Corina Sîrghi este vocea a două proiecte de muzică românească sau de dragoste românească, vocea Tarafului Jean Americanul și vocea acompaniată de pianistul de muzică clasică, Cătălin Răducanu. Cea mai mare pasiune a ei este muzica tradițională din toate colțurile lumii. Corina se ocupă de toți îndrăgostiții lumii, îndrăgostiții merg la vorbele-i cântate ca la oracol, apoi aleg dacă să se iubească înzecit sau însutit, împreună sau separat. In ultima perioada, Corina își redescoperă vocea în stiluri muzicale noi, cu influențe orientale si in diferite limbi, prin colaborarea sa in proiectul Battements de l’Orient.

Componența trupei în acest concert din seria " Arabesque” este:

Corina Sîrghi – voce,

Feras Sarmini - lyra politiki (kemence) și vioară,

Mihail Grigore- violoncel,

Noma Shkeir - oud,

Cosmo - percuție.

 

Fondurile obținute din comercializarea acestor bilete vor fi utilizate de către Centrul Cultural Arab din Sibiu pentru finanțarea cursurilor de limba română dedicate imigranților din Sibiu veniți din spații non-europene.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles