MARCO BEASLEY ENSEMBLE - FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022
12
nov
MARCO BEASLEY ENSEMBLE - FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022
Centrul Reformat Noul Mileniu, Timisoara
12 noiembrie 2022, Ora 19:00

Info eveniment

MARCO BEASLEY ENSEMBLE, conducerea muzicală MARCO BEASLEY

Marco Beasley s-a născut la Napoli în 1957. Și-a început cariera concertistică în timpul studiilor muzicale de la Universitatea din Bologna, perioadă de aprofundare a cunoștințelor despre stilistica Renașterii târzii, care l-a propulsat rapid spre cele mai prestigioase locații artistice, de la Mozarteum din Salzburg la Concertgebouw din Amsterdam, și de la Accademia di Santa Cecilia din Roma la Lincoln Center din New York.

Personalitatea lui Marco Beasley îmbrățișează sufletul lipsit de griji al Neapolelui, joie de vivre a creației muzicale, și bucuria de a te adâncii în lumea poeziei și a literaturii. Sălășluiesc în el multiple calități: claritatea și puritatea inconfundabilă a timbrului său vocal; o tehnică de interpretare vocală aparte, rezultat al studiului asiduu și al cercetărilor istorice; dragostea pentru cuvinte, atât cele sofisticate, cât și cele dialectale; o predispoziție naturală pentru comunicare și expresivitate. Toate având ca rezultat o varietate de culori și registre vocale, o abordare muzicală captivantă în care bucuria și ireverența burlescă fac loc unui stil mai elegiac și mai solitar, intim și mișcător în același timp. De la cântul gregorian la polifonie, de la frottola secolului al XVI-lea la motete, de la recitar cantando la marile cântece napolitane, până la reinventarea modernă a unor genuri istorice: calitățile sale excepționale, atât vocale cât și expresive, alături de sensibilitatea și fantezia sa personală, dau naștere unor interpretări care sunt mereu noi și-i permit să acopere o mare varietate de stiluri și perioade muzicale.

Cercetările întreprinse în domeniul producției vocale și al inteligibilității textului cântat i-au câștigat aprecierea unui public din ce în ce mai numeros.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles