Bilete Atelier pentru miniArtisti – Brose pictate de ziua Iei

Atelier pentru miniArtisti – Brose pictate de ziua Iei
24
iun
Atelier pentru miniArtisti – Brose pictate de ziua Iei
Teatrul Gong - Sala Studio, SIBIU
24 iunie 2023, Ora 10:00

Info eveniment: Atelier pentru miniArtisti – Brose pictate de ziua Iei

pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani

Sala Studio

Atelier pentru miniArtiști –  Broșe pictate de ziua Iei

Coordonator Alexandra Stoica

 

durata: 60 min.

preț bilet: 14 lei

 

 

Ziua de 24 iunie este zi de sărbătoare în România, precum și în comunitățile românești din întreaga lume, la această dată fiind marcată Ziua Universală a Iei. Ia este cămașa ce face parte din costumul popular românesc și este bogat brodată cu motive stilizate, geometrice sau motive inspirate de natură. Esre confecționată din pânză albă, in sau bumbac și împodobită cu șiruri de mărgele și broderii.

De aceea, atelierul din această zi va avea ca temă motivele brodate pe ie, în culori specifice, cu două sau trei nuanțe cromatice, participanții vor exersa pe hârtie modelul tradițional, apoi vor picta pe formele din lemn pentru a crea o broșă unică. De asemenea, forma iei va fi reprodusă și decupată din hârtie, pentru ca cei mici să se familiarizeze cu pictura țesăturilor deosebite, tipice costumului popular românesc.

***

„Atelierul pentru miniArtiști”, coordonat de Alexandra Stoica, este cel mai nou atelier de creație din seria celor organizate de Teatrul Gong și vine în completarea acestui program esențial pentru o frumoasă dezvoltare a copiilor cu  vârsta sub 10 ani. Alexandra, pictor și grafician cu experiență, le va povesti celor mici despre diversele tehnici folosite în artele plastice și va adăuga la partea practică și informații utile despre personalități interesante din acest domeniu atât de complex.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles