Bilete Cei doi tineri din Verona

Cei doi tineri din Verona
22
feb
Cei doi tineri din Verona
Teatrul de Animatie Imaginario, Ploiesti
22 februarie 2024, Ora 18:30

Info eveniment: Cei doi tineri din Verona

Cei doi tineri din Verona

adaptare de Vlad Trifas dupa William Shakespeare

regia si traducerea: Vlad Trifas

scenografia: Mihai Androne

muzica: Vlad Trifas

asistent regie: Mihai Androne
lighting design: Ionut Aldea

cu: Ioana Farcas (Launce), Dragos-Maxim Galban (Speed), 
Andrei Radu (Proteus), Tony Macpela (Valentin), Lacramioara Bradoschi (Silvia), Olga-Ioana Bela (Iulia), Paul Niculae (Ducele), Maria Miruna Lazar (Lucetta), Alin Teglas (Thurio), Nelu Neagoe (Proscrisii, Ingrijitorul parcului), Costel Dobrescu (Eglamour)

Iertare. Acesta a fost cuvantul care ma bantuia in momentele in care incercam sa dau o forma spectacolului. Momentul cel mai dificil de rezolvat din acest text al lui Shakespeare este momentul in care Valentin il iarta pe Proteus, in ciuda a tot ce s-a intamplat pana atunci. Gestul este unul minunat, nobil, dar foarte greu de acceptat in conceptia contemporana. Ce anume poate determina o persoana sa ierte, prin simpla conditie a marturisirii? Cu siguranta vorbim de bunatate si o mare capacitate de a iubi, dar mai sunt aceste trasaturi atat de puternice in societatea contemporana? Exista totusi un segment de varsta care isi pastreaza vii si prezente aceste calitati, chiar si in secolul in care tocirea sentimentelor pare exercitiul preferat al oamenilor: copiii!
Un joc de copii. Acesta a fost pariul meu cu textul. Tot procesul constructiei spectacolului a fost bazat pe reamintirea modului in care functioneaza Imaginatia, Fantezia, Creativitatea nealterate ale unui copil. Felul in care acesta poate accesa cu usurinta si naivitate marile dimensiuni ale sufletului in timp ce se joaca. In acest nou univers in care adultii au spiritul unor copii, iertarea a devenit nu doar posibila, ci si dorita. (Vlad Trifas - regizor)

Durata spectacolului: 2h 30 min (cu pauza)

Spectacol recomandat adolescentilor si publicului tanar

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles