Bilete BE.LOVED

BE.LOVED
14
mar
BE.LOVED
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
14 martie 2024, Ora 19:00

Info eveniment: BE.LOVED

BE.LOVED – texte TONI MORRISON / muzică NINA SIMONE pe 13 și 14 martie, LA ARCUB.

 

Spectacolul de teatru BE.LOVED, regizat de Mariana Cămărășan, revine pe 13 și 14 martie, de la ora 19:00, la ARCUB – Sala Mare.

 

BE.LOVED este o propunere artistică în care muzica Ninei Simone și opera literară a lui Toni Morrison se unesc prin forța unei spiritualități de neclintit, într-un scenariu teatral original.

 

Cu o distribuție remarcabilă, formată din actorii Florina GlezneaCristina Casian,

Richard BovnoczkiAna Maria BercuEliza Bercu-Bodeanu, cu participarea

extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume din Chișinău – Republica Moldova, spectacolul promite o experiență teatrală inedită, într-o cheie modernă concepută de Mariana Cămărășan. Montarea inspirată de romanul „Beloved”, al scriitoarei americane Toni Morrison, câștigătoare a unui Premiu Pulitzer și a Premiului Nobel pentru Literatură, se bazează pe o poveste emoționantă, prin intermediul căreia publicul are posibilitatea de a explora teme precum iubirea, demnitatea, libertatea, speranța și bucuria de a trăi.

 

O întâmplare tragică schimbă liniștea căminului în care o mamă, o sclavă fugară, care și-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămași în viață, alături de bunica acestora. Însă liniștea așteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-și va găsi pacea. Sethe nu este o femeie obișnuită, este proscrisa pe care comunitatea în care trăiește o judecă și o izolează pentru o faptă din trecutul său, cutremurătoare, care a șocat, dar a și schimbat lumea. Cine o va salva? Cine o va scoate din întunericul în care trăiește? E ușor să fii bun cu cei buni, dar cine va fi reuși să o iubească pe Sethe?

 

Prețuri bilete:

Cat. I – 50 lei;

Cat. II – 35 lei

 

BE.LOVED

13 și 14 martieora 19.00 | Sala Mare ARCUB

 

texte TONI MORRISON, muzică NINA SIMONE

 

Distribuția:  

ANTONIA BARANCEA – SETHE

FLORINA GLEZNEA – PREAIUBITA

RICHARD BOVNOCZKI – PAUL-D

CRISTINA CASIAN – DENVER

ELIZA BERCU - BODEANU – BABY SUGGS

ANA MARIA BERCU – AMY

GALINA LAZARENCO – TONI MORRISON & NINA SIMONE

 

Regie: Mariana CĂMĂRĂȘAN

Scenariu original: Mariana CĂMĂRĂȘAN, Florina Gleznea, Antonia Barancea

 

Spectacol realizat cu participarea extraordinară a actrițelor Antonia Barancea și Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume – Chișinău, Republica Moldova.

 

Echipa artistică: Daria Petrașcu – scenografie, Cătălin Bucioveanu – traduceri, Valentin Luca – compoziție muzicală, Ana Maria Bercu – pian, Imago Vitas – fotografie, Vlad Lăzărescu – video mapping, Alexandru Mihăilă – video desing, Alexandru Macrinici – lightning design.

 

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Muncipiului Bucureşti.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles