Bilete Ratusca cea urata

Ratusca cea urata
9
mar
Ratusca cea urata
Sectia de Papusi a Teatrului Municipal, Strada Dacia nr.3, Baia Mare
9 martie 2024, Ora 10:00

Info eveniment: Ratusca cea urata


Întrebat fiind de critici dacă intenționează să-și scrie biografia, Andersen a răspuns că este deja scrisă în “Rățușca cea urâtă”.

“Răţuşca cea urâtă” este una dintre cele mai cunoscute poveşti scrise de Hans Christian Andersen. E o poveste meditativă despre devenire, spusă pe înțelesul copiilor.

Dacă te naști într-o familie de rațe, ce pasăre ești? E întrebarea la care încearcă să răspundă povestea noastră. Clocit de o rață, un ou de lebădă devine faimos. Din coaja lui iese la lumină o rățușcă urâtă, ar spune păsările de curte. Respins, bobocul de lebădă pleacă în lumea largă.

Nota aparte a spectacolului o constituie universul sonor. Compus din sonorități originale, obținute cu ajutorul instrumentelor de percuție, rezultatul are o încărcătură vibrantă care emoționează indiferent de vârstă. Trăirile bobocului de rață, toate încercările de a-și găsi locul în lume sunt însoțite de vibrații acustice, încărcate cu tensiune și mister. Plin de suspans, spectacolul răspunde nevoii de armonie și frumos a copiilor.

Într-un decor captivant, amintind de stampele japoneze, povestea lui Hans Christian Andersen este transpusă scenic de regizorul Radu Dinulescu cu mult umor, căldură și un ton moralizator.

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles