Vinuri romanesti cu Roxana Nicolaescu
25
mai
Vinuri romanesti cu Roxana Nicolaescu
ZOOM.US, online
25 mai 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Fundatia Calea Victoriei va invita la evenimentul ONLINE :   

 

Vinuri româneşti cu Roxana Nicolaescu

Data

25 mai 2020

Ora

19:00

Număr ateliere

1

Tip

Teoretic

Cost

70 de lei

 

Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei ENTERTIX un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicatia Zoom (pe telefon sau pe computer).   

 

Atelierul se adresează celor care  îşi doresc să pătrundă în profunzime tainele vinului. Dar nu numai lor, ci şi celor care sunt interesaţi de cum poţi să selectezi un vin bun românesc din multitudinea de crame care au apărut pe piaţă în ultimii ani.

Am ales un atelier de vinuri româneşti pentru că sunt vinurile pe care le găsim cel mai uşor şi mai des pe raftul din supermarket sau pe rafturile magazinelor de vinuri specializate. De multe ori nu ştim ce să alegem şi plecăm acasă cu un bax de bere. Nu că ar fi ceva în neregulă cu asta. Dar e momentul să facem un pas în plus şi să devenim consumatori mai avizaţi şi mai atenţi la calitatea vinului pe care-l bem.

Vom face o scurtă incursiune în istoria viti-vinicolă a României, a soiurilor autohtone de struguri care au existat de-a lungul timpului, ce efecte a avut filoxera asupra peisajului viticol românesc, apoi vom face o lejeră şi inofensivă trecere prin perioadă comunistă până la lumea contemporană a vinului românesc.

Vom construi dialoguri încercând să răspundem la următoarele întrebări:

Ce şi cum se cultivă în România?

Cât de mult ne promovăm soiurile autohtone?

Ce zone viticole cu potenţial avem?

Care sunt poveştile de succes ale cramelor din România?

Ce vinuri de top avem?

Cum asociem vinurile româneşti cu preparate culinare internaţionale şi preparate tradiţionale româneşti?

Vorbim despre vinuri albe, rosé şi roşii, seci, dulci şi spumante provenite fie din viticultură organică, fie din viticultură convenţională, din diverse zone ale ţării şi din diverse perioade de timp.

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 12 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 3000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles