Live on-line „Miniaturi” cu pianista Emanuela Szigeti in  „10 pentru arte
24
mai
Live on-line „Miniaturi” cu pianista Emanuela Szigeti in „10 pentru arte"
enjoytv.ro, online
24 mai 2020, Ora 19:00

Info eveniment

Live on-line „Miniaturi” cu pianista Emanuela Szigeti în  „10 pentru arte~

Duminică 24 mai  2020 – 7 PM – (EEST) ( 19.00)

„Să cânt la pian n-a venit niciodată în contradicţie cu altceva. Când voi avea 80 de ani, dacă voi trăi, aş vrea să pot spune că am avut 5 minute în care am schimbat viaţa unor oameni.”    Vassilis Varvaresos (pianist) ... Asociația Neumarkt Events își propune , prin mâinile magice ale Emanuelei Szigeti să vă schimbe 60 de minute din viețile voastre invitându-vă la  un recital  live de pian pe www.enjoytv.ro  și https://www.facebook.com/NeumarktEvents/ .

Deși vom transmite acest concert gratuit vă rugăm , în limita posibilității financiare să cumpărați bilete sau să contribuiți financiar printr-o donație în contul Asociației Neumarkt Events RO28BTRLRONCRT0317187601 deschis la Banca Transilvania. Contribuțiile voastre ne vor ajuta să susținem financiar muzicienii implicați în proiect ,costurile transmisiei live și să organizăm și alte evenimente on-line!

În program :

Fr. Chopin - Nocturna op. Posth., Do minor

E. Grieg - Ballada, Do minor

P.I. Tchaikovsky - Barcarolle, Sol minor

J. Brahms - 3 Intermezzi op. 117

R.Schumann - Traumerei, Fa major

C. Debussy - Arabesque nr. 1, Mi major

Fr. Chopin - Vals, La minor

 

Despre Emanuela Szigeti

Născută la data de 03 Martie 1981, în Drobeta Turnu – Severin, a studiat pianul în oraşul natal, la Liceul de artă „I.Şt.Paulian” până în anul 1996, apoi s-a transferat la Colegiul Naţional de artă „Ion Vidu”, Timişoara. După absolvirea liceului în anul 1999, a urmat Universitatea de Vest – Facultatea de muzică şi teatru, Timişoara, unde a studiat pianul cu prof. Dr. Felicia Stancovici, iar după absolvirea facultăţii, în anul 2004, a urmat cursurile de masterat în cadrul aceleiaşi Facultăţi.

Pe parcursul anilor de studiu, a participat la numeroase recitaluri şi concerte organizate în cadrul Facultăţii sau Colegiului Naţional de Arte „I.Vidu” şi de asemenea, în colaborare cu Filarmonica „Banatul”, Timişoara, Opera Naţională, Timişoara, cât şi Teatrul Maghiar din Timişoara, dintre care amintim două  concerte pentru două clavecine, de J.S.Bach, Do major şi do minor,acompaniată de Filarmonica „Banatul”, la  Domul Catolic, Timişoara, în anul 2002 şi Concertul „Rhapsody in blue” – G.Gershwin, acompaniată de asemenea, de  Filarmonica „Banatul”- Timişoara, 2004. În anii 2004 şi 2005 a susţinut recitaluri în Italia, la Spilimbergo şi Venezia.

În anul 2006 a participat la cursurile de Masterclass de pian susţinute de Maestrul Massimiliano Valenti în Italia, Sicilia. Pe parcursul anilor a mai participat la cursuri de măiestrie susţinute de muzicieni renumiţi: dirijorul american Kypros Markov, Detroit, Logan Skelton, Michigan, Michelangelo Carbonara, Italia.

În anii 2007 şi 2009 a făcut parte din organizarea Concursului Internaţional de pian „Ella Philip”- Timişoara, în calitate de corepetitor al concertelor de pian.

De asemenea, a colaborat cu orchestra Filarmonicii „Banatul”- Timişoara,  în calitate de pianist în orchestră şi a participat şi la turnee alături de ei.

Între anii 2004 – 2011 a susţinut mai multe recitaluri alaturi de clarinetistul Szigeti István la Târgu Mureş – Filarmonica de Stat, Reghin – Şcoala de arte, Timişoara – Colegiul Naţional de arte „Ion Vidu”, Oradea – Facultatea de muzică, Bucureşti –Facultatea de muzică.De asemenea, în această perioadă, împreună au participat la două concursuri: Concursul Naţional „Marţian Negrea”- Ploieşti şi Concursul Internaţional „Gh. Dima”- Cluj.

Între anii 2004 şi 2009 a fost angajată colaborator preparator la Facultatea de muzică şi teatru, Timişoara, în calitate de profesor de acompaniament, pian auxiliar şi corepetiţie.

Din anul 2004  până în anul 2013, a fost angajată ca profesoară de pian la Colegiul Naţional de artă „Ion Vidu”, Timişoara, iar din anul 2013 până în prezent este profesoară de pian şi corepetiţie la Liceul Vocaţional de Artă, Târgu Mureş.

În ultimii şapte ani a participat la numeroase Concursuri Naţionale şi Internaţionale alături de elevi, în calitate de profesor corepetitor şi profesor de pian,la Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Bucureşti, Craiova, având rezultate frumoase. Dintre acestea, amintim participarea la Gala Olimpiadei Naţionale de Muzică, Bucureşti, 2019, unde l-a acompaniat pe elevul Benedek Balázs, cl. a XI-a, saxofon.

În anul 2019, a susţinut trei recitaluri alături de flautista Pethő Rebeka, cl. a XII-a, un recital a fost susţinut la Bucureşti – Institutul Maghiar,  unul la Reghin – Casa de cultură şi un recital a fost susţinut la Palatul Culturii, Târgu Mureş.

În calitate de profesor corepetitor participă permanent la recitaluri organizate la Palatul Culturii, Jazz Club, Bastionul Cetăţii  etc.– Târgu Mureş.De asemenea, anual a participat alături de clarinetistul Szigeti István şi de alţi colegi la Concertele Profesorilor.

În anul 2019 a susţinut mai multe concerte alături de orchestra Filarmonicii de Stat- Târgu Mureş, atât la clavecin, cât şi la pian, din care amintim : Dublul Concert pentru două violoncele – G.F.Händel, Dublul  Concert pentru două viori – J.S.Bach, Säint – Saens – Simfonia nr. 3.

În anii 2018 şi 2019 a participat la două turnee alături de corul „Musica Humana”, Târgu Mureş, în calitate de pianist acompaniator, în Ungaria – Szeged şi Cehia – Praga. De asemenea, alături de ei susţine concerte de mai multe ori anual în Târgu Mureş.

Concertul va fi transmis live pe platforma www.enjoytv.ro și pe profilele de facebook https://www.facebook.com/NeumarktEvents/ , ulterior va putea fi vizionat integral atât pe canalul de youtube al enjoytv.ro cât și pe canalul Anei Maria Galea https://www.youtube.com/channel/UCABGo_y5CWBf5Wd3xjhX5cg

„10 pentru Arte” este un proiect al Asociației Neumarkt Events , cofinanțat  de UCIMR

Parteneri :

www.agentiadecarte.ro

Cotidianul „Zi de Zi”

Căminul pentru Vârstnici Mureș

Asociația K’Arte

EnjoyTv

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles