DELIRIUM
28
aug
DELIRIUM
TNRS – Sala Mare, Bd-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu
28 august 2021, Ora 18:00

Info eveniment

Teatrul Odeon București

De: Enda Walsh
După „Frații Karamazov” de Fyodor Dostoyevsky
Regia și traducerea: Vlad Massaci
Decor: Adrian Damian
Costume: Luiza Enescu
Music & sound design: Vlaicu Golcea
Video design: Ioana Bodale
Light design: Andrei Délczeg
Coregrafia: Răzvan Mazilu
Asistent regie: Teodora Petre

Distribuția: Mihai Smarandache (Dimitri), Marius Damian (Feodor), Mădălina Ciotea/Meda Victor (Katerina), Sabrina Iaschevici (Grushenka), Alexandru Papadopol (Ivan), Vlad Bîrzanu (Alyosha), Cezar Antal (Smerdiakov), Constantin Cojocaru (Voice over Father Zosima).

SINOPSIS

Insecta karamazoviană se târăște, devorează lumina, binele și adevărul și, sătulă, lasă în loc abisul în care se afundă cei 5 Karamazovi.
„Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon.
„Delirium m-a făcut să înțeleg mai bine cine sunt. Am simțit o relaționare foarte personală cu cei cinci Karamazovi, am avut mereu sentimentul că, prin acest spectacol, împărtășesc lumii informații despre mine. Cred că spectatorii vor avea și ei senzația că se recunosc în fiecare personaj de pe scenă și nu vor ști de ce. E poate pentru că fiecare dintre noi îi reunește în sine pe toți acești Karamazovi.”
- Vlad Massaci

Piesa „Delirium” este rezultatul unei colaborări dintre mult-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra. A fost pentru prima oară pusă în scenă în Dublin în 2008, iar în ea, într-un cabaret al grotescului, al păcatului și al decăderii, se împletesc muzica, dansul, jocul de păpuși și animația.

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani
Data premierei: 31.03.2019
Titlu original: Delirium
Efecte speciale: lumini stroboscopice

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles