Bilete CINEVA are sa vina

CINEVA are sa vina
22
apr
CINEVA are sa vina
Sala Mare ARCUB , Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucuresti
22 aprilie 2024, Ora 19:00

Info eveniment: CINEVA are sa vina


Printre cele mai apreciate producții teatrale de la ARCUB, spectacolul de teatru contemporan CINEVA ARE VINĂ, regizat de Chris Simion-Mercurian, beneficiază de o nouă reprezentație pe 22 aprilie 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare.

 

O dramă psihologică scrisă de Jon Fosse, autorul norvegian care a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2023, spectacolul CINEVA ARE SĂ VINĂ este cea mai recentă producție teatrală a ARCUB, în regia lui Chris Simion-Mercurian, și îi aduce pe scenă pe Ofelia Popii, actrița distinsă de trei ori cu Premiul UNITER, și pe Ciprian Scurtea, actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

 

Producția regizată de Chris Simion-Mercurian spune povestea unui cuplu aflat în impas în încercarea lor de a se reconecta. El și Ea – un cuplu ca oricare altul, cu visuri, idealuri, nesiguranțe – pășesc pragul unei case retrase, pe malul mării, cu scopul de a se regăsi. Realitatea pare să fie ușor diferită. Îi așteaptă o pustietate greu de suportat și o presimțire că cineva o bântuie pe Ea. O certitudine chiar a faptului că Cineva are să vină. Rămâne de descoperit dacă Cineva va tulbura liniștea protagoniștilor. Spectacolul mizează pe mister și suspans, în căutarea esențelor. Un teatru al tăcerilor, o poveste despre (ne)comunicare. Astfel, în reprezentația teatrală CINEVA ARE SĂ VINĂ, umorul „mângâie” dramele cuplului.


Recunoscută pentru curajul estetic şi viziunea artistică modernă, regizoarea de teatru Chris Simion-Mercurian montează pentru prima dată pe scena ARCUB. Iniţiatoarea Festivalului de Teatru Independent Undercloud şi a Griviţa 53, primul teatru privat din România construit în ultimii 70 de ani, autoarea a peste zece cărţi şi a peste 30 de spectacole, Chris Simion-Mercurian a ales să pună în scenă la Sala Mare ARCUB prima piesă de teatru scrisă de dramaturgul norvegian Jon Fosse, „unul dintre cei mai provocatori autori ai teatrului contemporan” (Globe & Mail).

 

Scris în anii ’92-’93, textul dramatic CINEVA ARE SĂ VINĂ (Nokon kjem til å komme) este „despre oameni care trăiesc în proiecții, ființe care s-au pierdut pe sine, dar și-au creat speranța salvării prin celălalt”, nuanțează Chris Simion-Mercurian, regizoarea spectacolului.

 

„Construit pe fundația primului text dramatic al laureatului Nobel pentru Literatură Jon Fosse, spectacolul „Cineva are să vină” montat de Chris Simion-Mercurian la ARCUB – Gabroveni este o ingenioasă evadare teatrală din cotidian a doi oameni singuri împreună”, Luciana Antofi.

 

Scenografia este semnată de duoul creativ Bianca și Sabina Veșteman, două tinere artiste care au în portofoliu scenografiile unor producții realizate la Teatrul Național București, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Țăndărică, iar coregrafia este realizată de Ioana Macarie, dansatoare, regizoare de dans contemporan, coregrafă de teatru și televiziune.

 

Eveniment organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociația Culturală Grivița 53. Proiectul susține demersul Grivița 53 – primul teatru construit împreună datorită finanțării nerambursabile din granturile SEE, 2014-2021, prin programul RO-CULTURA.


CINEVA ARE SĂ VINĂ se joacă pe 22 aprilie 2024, de la ora 19.00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare.

 

CINEVA ARE SĂ VINĂ

de JON FOSSE

Traducerea: CARMEN VIOREANU

Distribuția:

EA…………………………………OFELIA POPII

EL, Proprietarul………………….CIPRIAN SCURTEA

Regia: CHRIS SIMION-MERCURIAN

Scenografia: BIANCA și SABINA VEȘTEMAN

Coregrafia: IOANA MACARIE

Concept video și sunet: CRISTI ENACHE

Concept lumini: ALIN POPA

Asistență regie: GEORGIANA ROȘU

Durata spectacolului: 1 oră și 15 min (fără pauză)

 

Tot ce te intereseaza, direct in inbox.
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru, fii primul la care ajung evenimentele noi.
Nu ai gasit inca evenimentul tau?
Cauta aici dupa cuvinte cheie.
Urmareste noutatile pe:
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles